Finansavisen melder 25. april om at det er krise i golf-Norge. Gjennom en dyptgående undersøkelse fra tre golfklubber i henholdsvis Østfold, Vestfold og Rogaland, kan avisen trekke den konklusjon at de fleste norske baner så langt har tapt 500.000 per bane som en følge sen vår og tapte inntekter i proshopper og på gjestespill.

Det gir grunn til bekymring. Om man skal følge den samme prinsipielle tankegangen til landets nest største økonomiavis, har norske golfbaner tapt hele 90 millioner kroner – så langt i 2013. 

Les også: Sen sesongstart svir økonomisk

Det smerter selvfølgelig å tenke på at min hjemmeklubb allerede skal ha tapt 80 % av årets totalomsetning, men jeg kan likevel ikke fri meg fra tanken om at det likevel blir golfspill, også i år. En helside i Romerikes Blad fra samme dato bekrefter i stor grad dette. Der er nemlig overskriften at golfklubbene tjener på å vente med baneåpningen. 

Så hvem skal man tro på – finansekspertene eller lokalpatriotene?  Jeg velger å la lokal tilhørighet få fortrinn, og satser på at det blir mye å glede seg over i golf-Norge, også i år!

Lurer forresten på om klubbene i Finnmark sitter og biter negler fordi greenene ikke er spillbare ennå?