Her har vi en god golfer. Under fem i handicap. Man skulle kanskje tro at den mindre Titleist 915 D3 (hvite prikker) med sine 440cc ville falle i smak og passe best. Etter custom fitting var det 915 D2 (gule prikker) han endte opp med som anbefalt driver. Ikke vanskelig å skjønne når vi ser dette bildet.

Titleist 915 spredning test

Under årets utstyrstest så vi en tendens til at drivere med kortere skaft var litt mer presise. Titleist 915 D2/D3, Cobra Fly-Z+, Mizuno JPX 850 og Srixon Z545 gjorde det jevnt bra. Alle disse har 45 tommer skaft som standard, altså 0.5-1 tomme kortere enn de fleste. Problemet var at de lå litt bak på lengde i forhold til testens lengste drivere. Ikke mye, men litt. Dette er nok til at enkelte spillere forkaster dem i jakten på gjentagelsen av det ene perfekte slaget de klarte med den andre driveren. Samtidig presterte enkelte av de virkelig lange driverne også meget godt på presisjon.

I vår vurdering av driver mot #3 fairwaywood mener vi at resultatene helt klart viste en fordel for den kortere køllen med mindre hode. I driver med kort mot langt skaft er ikke konklusjonen like soleklar. Det er helt klart for oss at det her varierer mer fra spiller til spiller.

Kriseslagene ble det færre av med kortere skaft. Er du en spiller med tendens til å gå på noen ville feilslag sideveis, vil de nevnte driverne med kortere skaft trolig hjelpe. Har du grei presisjon, vil du sannsynligvis ikke ofre lengde for bare en liten forbedring i spredning.