Denne uken er det Lag-NM på Bogstad, og selv om dette er en ganske avslappende turnering, skal det fremdeles spilles fem runder med golf på tre dager. På college spilte vi som regel 36 hull på en dag i hver eneste turnering, men det begynner å bli en stund siden jeg gjorde det sist. Jeg regner med at dette ikke vil by på noen store problemer, men samtidig må jeg innrømme at jeg er en stor tilhenger av proffgolfens 18 hull om dagen!

Sammen med Kristian Krogh Johannessen, Kevin Andre Wright, Andreas Gjesteby og vårt ”nyeste” medlem Knut Schiager, skal jeg gjøre mitt beste for å forsvare Drammens farger. Etter jeg ble ferdig på college har lag-golf blitt svært sjelden vare, så jeg gleder meg veldig til muligheten til å representere noen andre enn bare meg selv.

Etter Lag-NM bærer det rett til Frankrike for å spille en ny turnering på Challenge Tour. Dette ble jeg ikke opplyst om før i midten av forrige uke, men jeg sier selvfølgelig ikke nei når en slik mulighet byr seg. Så vidt jeg vet er det bare jeg og Knut Børsheim som spiller med det norske flagget på brystet der nede, med mindre landslagssjef Rojahn skulle få skaffet et ekstra wild card i siste sekund.
Banen i Frankrike har jeg aldri spilt før, så i likhet med de fleste andre turneringene på CT, må jeg bare gjøre en grundig jobb på innspillsrundene.

Når showet er ferdig i Frankrike reiser jeg direkte videre til Finland og Finnish Challenge. Selv om jeg spilte fjorårets utgave av denne turneringen på Kytäjä Golf i fjor, vet jeg faktisk ikke hva som venter oss der heller. De har nemlig to baner på dette anlegget, og etter hva jeg har forstått skal vi spille den andre banen i år.

I tillegg til meg og Børsheim skal også Elias Bertheussen og Anders Engell spille i Finland, og det er selvfølgelig bare hyggelig med enda flere nordmenn i reisefølget.

Etter Finland flyr vi tilbake til Norge og forbereder oss til Norwegian Challenge på Losby. Denne banen har jeg spilt mange ganger før, og det samme gjelder nok resten av de norske som skal spille også. Selv har jeg hatt varierende suksess på Losby i tidligere turneringer, men synes fremdeles det er en kul bane som det er gode muligheter for å score bra på.

Når det gjelder mitt eget spill om dagen, synes jeg det meste føles helt OK. 
I Skottland begynte jeg å snuse litt på ballstrikingen jeg hadde i baggen under Q School i fjor, men det er nok fremdeles en liten vei å gå før jeg er helt tilbake på det nivået. Med mange turneringsrunder i tiden fremover er det kanskje lov å håpe på at den gode følelsen finner veien tilbake, og at selvtilliten kommer av seg selv før kvalifiseringsspillet starter til høsten.

Rent bortsett fra det, så er det bare å ta av seg hatten for min tidligere Big 12-kollega Jordan Spieth, som tok sin første seier på PGA Tour´en forrige helg. I en alder av 19 ble han den første tenåringen med seier på dette nivået siden 1931. For en ihuga Baylor-fan som meg svir det litt å hylle en ”Texas Longhorn,” men samtidig er det jo gøy å se at gutta man har spilt på nivå med, tar steget rett opp i verdenseliten.

Etter å ha misset andresteget av Q School i fjor, hadde ikke Spieth noen som helst status på Web.com eller PGA Tour´en i år. Ved hjelp av invitasjoner har han imidlertid spilt seg inn blant de beste, og nå har han altså sikret sine spillerettigheter på verdens største Tour i to år fremover. For enkelte går det veldig fort i golf, men disse spillerne er utvilsomt unntakene fra regelen . . . for de aller fleste tar det lang tid.

I anledning Norsk Golf´s videokonkurranse Bestball – Norges beste golfvideo – laget jeg en aldri så liten tullevideo i Texas-varmen. Mens jeg sto og trikset litt på treningsfeltet mellom slagene, foreslo en av mine gode venner at vi skulle sette sammen et lite klipp. Jeg syntes i grunn at dette var en morsom ide, og lastet ned en gratisapp for redigering av iPhone-video. For de som måtte være interessert, finnes det høyst amatørmessige klippet her: https://www.youtube.com/watch?v=HaPe9MouNng

Alle bidragene i denne konkurransen finnes på https://www.facebook.com/norgesbestegolfvideo, så her er det bare å gå inn og like siden, stemme på sitt favorittklipp, og kanskje til og med sende inn sitt eget bidrag?

Uansett, jeg er tilbake her på norskgolf.no neste uke. Følg med!