Turneringen var den første av seks turneringer på årets Titleist Tour, og den unge bergenseren Vetle Marøy imponerte stort.

Marøy (Bergen GK) innledet turneringen med en meget imponerende runde på 67 slag, tre under par. Runden inneholdt tre birdies, en eagle, to bogeys og resten par. Andrerunden ble amputert på grunn av tordenvær, og ingen i feltet på 54 spillere fikk fullført sine runder på lørdag som det opprinnelig var planlagt.

Marøy har under hele helgen hatt stålkontroll på toppen av leaderboardet, og opparbeidet seg lørdag en luke på syv slag til Andreas Gjesteby (Drammen GK) og Christian Wilskow (Moss & Rygge GK). På de tolv hullene han rakk å spille av gårsdagens andrerunde gikk han to under par. Han lå på det tidspunktet fem under for turneringen.

Klokken 08.00 søndag morgen fullførte feltet sine andrerunder, og Marøy sin runde endte til slutt på 70 slag (E). Dermed vant han turneringen seks slag foran Mikkel Bjerch Andersen (Haga GK) og Andreas Gjesteby med en totalscore på tre under par. Seiersmarginen kunne vært mye større, hadde det ikke vært for at han brukte hele åtte slag på det syvende hullet, et par tre på 161 meter.

Sett bort i fra væravbruddet har resten av turneringen gått som smurt, og Fana Golfklubb har på sin hjemmeside meldt om gode spilleforhold på banen.

Lørdag ble det bestemt at tredjerunden skulle kortes ned fra 18 til ni hull, men det ble i dag avgjort at det kun skulle bli med de to rundene.

– Turneringskomiteen for Titleist Tour på Fana Gk har bestemt at runde 3 blir kanselert. Resultatet for turneringen vil bli etter 2 fullførte runder, dette på grunn av at spillerne skal spille under like forhold i oppsett av starthull og vi hadde ikke klart å få alle spillerne igjennom i forhold på tid til bl.a. hjemreiser osv., skriver Titleist Tour på sin Facebook-profil.

I jenteklassen skulle det bli mye jevnere. Anette Lucia Lyche (Bærum GK) stakk til slutt av med seieren med sine 13 over par. Slaget bak fulgte Olivia Hüllert fra samme klubb. Oslojentene Nicoline Skaug og Stina Resen delte tredjeplassen ytterlige ett slag bak.