LPGA Tours 2019-kalender vil ha tre nye turneringer på programmet, og den totale premiepotten på 70,55 millioner dollar er den høyeste i LPGA Tours historie – en økning på over fem millioner dollar fra årets sesong.

I tillegg har man også Solheim Cup og en rekke nye turneringsformater å glede seg til.

– Dette er en av de mest spennende periodene i LPGAs historie. Vi er stolte av hvordan touren har vokst, sier LPGA-sjef Mike Whan til golfweek.com.

Den avsluttende turneringen CME Group Tour Championship får økt premiepotten til hele fem millioner dollar og blir sammen med U.S. Open den største turneringen neste sesong. Vinneren av CME Championship vil innkassere 1,5 millioner dollar, den største enkeltutbetalingen noensinne i en LPGA-turnering. Alle de fem majorturneringene vil også få økte premiepenger i 2019.

Nytt av året er også en «Tournament of Champions»-turnering i Orlando i slutten av januar hvor feltet skal bestå av allle turneringsvinnerne fra den foregående sesongen. Her vil det bli konkurrert i et pro-am-format med 45 kjendisdeltagere.

I tillegg blir Vic Open i Barwon Heads i Australia i februar nå en del av LPGA Tour-programmet etter å ha vært en samarbeidsturnering mellom Ladies European Tour og den australske touren tidligere. Vic Open blir verdens eneste proffturnering hvor kvinner og menn konkurrerer samtidig på samme bane for de samme premiepengene.

Til sommeren skal LPGA også arrangere sin første offisielle lagturnering

Nyhetene står i skarp kontrast til hvordan situasjonen er på motsatt side av Atlanteren. Ladies European Tour har hatt et stadig krympende turneringsprogram de siste årene. Ser man bort fra majorturneringene, har årets Ladies European Tour-sesong bestått av bare tolv turneringer, og kun fire av disse har vært på europeisk jord.

Til sammenligning var det 27 turneringer på LET-kalenderen for syv år siden.

Suzann Pettersen er den eneste norske spilleren med spillerettigheter på LPGA Tour i 2019. På nivået under LPGA Tour, Symetra Tour, skal Celine Borge konkurrere i tillegg til turneringer på Ladies European Tour.

For øyeblikket er det seks norske spillere med arbeidstillatelse Ladies European Tour i 2019, men det tallet kan øke etter denne ukens q-school-finale i Marokko, der fire norske spillere stiller til start.

Les også: Derfor deltar nesten ingen norske spillere i LPGA-kvalifiseringen