Oslo Golfklubbs Mathias Lynne Schjølberg var virkelig i flytsonen under fredagens andrerunde av norgesmesterskapet for juniorer på Miklagard. Etter 17 spilte hull hadde han gjort utrolige åtte birdies og kun en bogey, og fikk en stor luke til resten av feltet. Så kom det 18. hullet.

Schjølberg dro opp wooden og skulle slå ballen trygt i fairway, men pushet den ut i tykk rough til høyre for fairway. Derfra pullet han to slag på rad out of bounds, og da han endelig hadde fått ballen i hullet stod det 8 slag, fire over par på scorekortet og 69 slag totalt for runden. Til tross for den katastrofale avslutningen på runden er han fem under totalt, og leder med fem slag på Mikkel Bjerch-Andresen, Andreas Halvorsen og Kristoffer Ventura på andreplass. Uten at han klarte å glede seg for mye over det.

Forbannet

– Akkurat nå er jeg bare forbannet. Forhåpentligvis roer det seg litt når jeg får runden litt på avstand i kveld. Jeg hadde noen svingtanker i dag som fungerte veldig bra, og jeg kan nesten ikke huske sist jeg spilte så stødig, sa han til Norsk Golf etter runden.

I morgen blir målet bare mer av det samme.

– Jeg skal bare fortsette med det jeg har jobbet med i dag, jeg synes det har fungert veldig bra så langt, sier han.

Trått rundt greenene

I jenteklassen begynner det og å bli en liten luke fra første til andreplass, og også her er det en Oslo-junior i tet.

Nicoline Skaug gikk fredag på 75 slag (+3), og ligger nå tre over totalt. Det gir en ledelse på fire slag til Bærum GKs Annette Lucia Lyche. Og selv om hun leder føler ikke Skaug at hun får det helt til å stemme.

– Skal jeg være ærlig må jeg si det går litt trått der ute. Spesielt har nærspillet mitt vært dårlig, så jeg har fortsatt mye å gå på, både på og rundt greenene. Jeg bommet mye korte putter og det var veldig frustrerende. I morgen skal jeg forsøke å slappe av, nyte dagen og kun ta ett slag av gangen.

Miklagard Golfklubb har så langt vist seg som en bane av internasjonalt kaliber denne uka. Lynraske parkettlignende greener, grønne og tette fairways og strålende sol gjør at spillerne har hatt optimale forhold til å kunne score lavt.

Turneringen avsluttes lørdag.

 

Runde 1