Samtidig inviterer Romeriksklubbene Losby, Hauger og Miklagard golfinteresserte til å bli med på Challenge Series, et turneringstilbud til golfere som ønsker å måle seg mot et internasjonalt baneoppsett.

I potten på proffturneringen ligger 350.000 svenske kroner. I amatørturneringenkjempes det om tur til Ryder Cup.

 

Challenge Series består av tre turneringer på hver av de nevnte klubbenes baner, og arrangeres dagen etter henholdsvis Nordea Challenge, Norwegian Challenge og Ladies Norwegian Challenge. I tillegg til at deltagerne får spille de tre banene ferdig satt opp for profesjonell turnering, vil en heldig deltager få mulighet til å bli med til neste års Ryder Cup i Skottland.

 

– Vi opplever at mange kunne tenke seg å spille banene etter samme oppsett som de profesjonelle. I år har de sjansen på både Miklagard, Losby og Hauger, og samtidig får de mulighetene til å se Europas og USAs beste spillere i Ryder Cup i Skottland, neste år, sier daglig leder Tore Waagø i Miklagard Golfklubb.

 

Challenge Series spilles 21. juni, 12. august og 21. september på henholdsvis Miklagard, Losby og Hauger.

 

Nordea Challenge spiles som en 54 hulls slagturnering over tre dager, med 134 spillere i startfeltet og cut etter to runder. Finalerunden spilles torsdag 20. juni, og vinneren er klar ca kl 15.00. Premiesummen til fordeling er 350.000 SEK.

 

Nordea Challenge er en av fire proffturneringer i Norge i 2013. I tillegg spilles Mørk Masters på Mørk GK og Norwegian Challenge på  Losby GK i august, samt Ladies Norwegian Challenge på Hauger i september.