Beskyldningene har haglet mot de to spillerne etter at de stakk av med seieren i regionsfinalen av P4 Golfen på Holtsmark Golfklubb den 10. september. Tidligere har de to mennene på henholdsvis 41 og 36 år vunnet en rekke fourball-konkurranser. Beskyldningene har dreid som om handicapjuks, såkalt sandbagging.

Forsvarer vinnerparet

Beskyldningene har spredt seg som ild i tørt gress på diskusjonsfora på internett, og onsdag hadde det gått så langt at promotor for P4 Golfen, Fredrik Kaspar Kracht måtte ut med en pressemelding, der vinnerparet tas i forsvar.

På bakgrunn av diskusjoner rundt et av parene i P4 Golfens delfinale har vi de siste dagene jobbet med å belyse beskyldningene som har fremkommet. Det har tatt tid å sjekke alle fakta, og en rekke instanser har vært satt inn. Hovedpersonene har opplevd en heksejakt i Golfnorge som mangler sidestykke og dette er meget beklagelig. Spillerne har allerede før de har hatt muligheten til å forklare seg blitt dømt av publikum. Ved gjennomgang av saken har vi ikke funnet noe som tyder på at spillerne har brutt noen regler i P4 Golfen, heter det i pressemeldingen.

Kontaktet av VG

Nå har de to involverte hovedpersonene, Kjetil Bjørnhaug og Cato Olsen skrevet et åpent brev på Drøbak Golfklubb sin hjemmeside, der de forklarer sin versjon av saken. Les brevet i sin fullstendighet under.

«Etter de siste dagers heksejakt på oss som enkelt personer, har vi lyst til å gi dere vår forklaring på «alle» premiene vi har vunnet siden vi startet med golf for vel 11 år siden.

Det startet tidlig på 2000 tallet, da vi dro i land seieren på fjerde forsøk i 2005, med ett 4 mannslag i turneringen til Sony corporate golf challenge, forøvrig arrangert av Tom Åge Lie. Laget besto av Bjørnhaug, undertegnede samt to tidligere kolleger. Vi har også deltatt senere uten å oppnå¨samme resultat.

Det har vært antydet i så mang en fora de seneste dagene, at vi har hamstret gevinster, og reiser opp gjennom årene. Den eneste reisen som Bjørnhaug og undertegnede har vunnet(før siste helg), var International Pairs i 2006. Og da fikk vi representere Norge i Skottland sammen med annet par fra Norge.

Utenom disse har vi deltatt i utallige konkurranser, og vi har vunnet flere kvalifiseringer, men alltid kommet til kort de gangen vi har nådd finalespill. Vi kan nevne DN Golfen, P4golfen, Nordea Pairs, samt dusinvis av andre småturneringer. Kjetil Bjørnhaug har deltatt i SAS Eurobonus turneringer, og Diners, og det beste han har oppnådd av gevinst, etter 6 års deltakelse, er en hybridkølle som han ga bort til kjerringa.

Dette er altså de premiene vi har klart å oppnå i konkurranser opp gjennom årene.
Vi har også vært med i turneringer (som mange andre debantanter) opp gjennom årene, der vi har spilt opp mot vårt beste, og opplevd å ha vært både 10 og 15 slag bak vinnerne. Bl.a gjennom deltakelse i de to seneste finalene i P4 golfen.

Selv om vi har følt at dette har vært en heksejakt på oss som enkeltpersoner, så mener vi at det er fint at hcp juks taes opp i fora. Dette er ingen i golf sporten tjent med. Men det at referansepersoner innenfor golf Norge har kastet bensin på bålet i denne diskusjonen, har bidratt til at vi har blitt forhåndsdømt av enkeltpersoner og golfskribenter som mangler sidestykke.

Det som aldri har vært belyst, er at vi vant med ett slag på lørdag, og da en eller annen som var misunnelig på vårt gledelig resultat, finner ut at vi vant en tur sist i 2006 ble det furore. Ikke en kommentar er kommet på de øvrige parene som har oppnådd omtrent samme score, men vi som hadde vunnet en reise for 5 år siden skulle tas.

På søndagen deltok vi på samme bane, og kommentarene som er ligget ute på nett, er at vi har oppnådd 12 birdies og 6 par. Det som ikke opplyses er at dette er på netto i best ball. Sannheten er at vi ikke fikk en eneste birdie, og hadde bl.a dobbeltbogey som tellende score.
Feil på feil i kommentarene har som nevnt gjort til at dette har vært en snøball som har begynt å rulle, og har endt med en debatt uten sidestykke.

Vi synes det er utrolig synd at personer som kjenner oss, og vårt nivå ref Drøbak gk med pro, også har blitt dratt ned i søla av lite konstruktive debatanter.
Vi vil påstå at våre resultater er blant norges mest belyste for amatør golfere.. Enda har vi ikke fått tilbakemelding på at vi har gjort noe som er i tråd med golfens etikette.
Når det er sagt, ligger saken nå hos de(golf forbundet) som har mulighet til å sjekke grundigere hva som er oppnådd, og vi håper at dette blir gjort, slik at vi blir renvasket en gang for alle.

I tillegg kan vi nå opplyse om at VG har kontaktet oss, og vi ber om at denne saken komer ut av verden så fort som overhodet mulig.

PS! All pr er ikke god pr :- )

Med sportslig hilsen

Kjetil Bjørnhaug og Cato Olsen»

Siden har Drøbak GK oppdatert sin nettside.

– Basert på en rekke bloggkommentarer og innspill på diverse nettsider, samt tilsvar fra de impliserte, vil DGK sørge for at det vil bli gjort en objektiv vurdering av alle elementene i denne saken, samt at vi vil sørge for at alle involverte vil bli holdt orientert om resultatene av denne gjennomgangen, skriver klubben.

Hva synes du  om saken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!