Tekst: Kaia Means

Abu Dhabi er bestemt på å ta en større andel av golfreisemarkedet som anslås å være verdt NOK 100 milliarder på verdensbasis i 2011. Emiraten lanserte et nytt initiativ i forrige uke, Golf in Abu Dhabi, der tre mesterskapsbaner og flere hoteller har gått sammen om å tilby pakkeløsninger. Etterpå kunne man fastslå at industrien har tro på destinasjonen, da 1700 turoperatører fra 90 land kåret Abu Dhabi til ’årets golfdestinasjon’ for Afrika og Gulfstatene.

Abu Dhabi seiler nå opp som en seriøs konkurrent til Dubai for å lokke golfturister til regionen. Dubai har hittil hatt de mest prestisjefylte turneringene, men har slitt med for mye kapasitet i forhold til antall golfturister. Tiger Woods fortalte i forrige uke at han skal spille Abu Dhabi HSBC Championship fra 26. til 29. januar neste år, sammen med fjorårsvinneren Martin Kaymer og verdenseneren Luke Donald. Siden turneringen i Abu Dhabi er sammenfallende med PGA-turneringen på Torrey Pines, vakte det oppsikt at Woods valgte Abu Dhabi. Han har vunnet syv ganger som profesjonell på Torrey Pines.

Prisen var en av 11 som ble delt ut på IGTM. Ti av prisene ble tildelt etter avstemming blant medlemmene av IAGTO, International Association of Golf Tour Operators. En av prisene (årets uopdagede golfdestinasjon) ble kåret av medlemmene i International Golf Travel Writers Association (IGTWA).

Golfkometen Matteo Manassero sendte en videohilsen og gratulerte Abu Dhabi med prisen. ”Det er sjeldent at en destinasjon har så mye variasjon i banetyper,” sa Manaserro. ”Den eneste måten du kan vite at du er i Abu Dhabi er når du kikker opp og ser blå himmel.”

IAGTO Awards er de offisielle prisene for golfturismen, og ble avholdt i forrige uke på Cornelia Diamond hotellet i Belek. 

Vinnerne av IAGTO Awards 2012: 

Årets golfresort, Europa: Fairmont St Andrews, Skottland 

Årets golfresort, Nord-Amerika:  Turnberry Isle Resort Miami, Florida 

Årets golfresort, resten av verden:  Mission Hills Hainan, Kina 

Årets uoppdagede golfdestinasjon: Bulgaria 

Årets golfdestinasjon – Afrika og Gulfstatene: Abu Dhabi 

Årets golfdestinasjon, Asia & Australasia: Pattaya, Thailand 

Årets golfdestinasjon, Europa: Fife, Scotland 

Årets golfdestinasjon, Latin-Amerika & Karibia: Los Cabos, Mexico 

Årets golfdestinasjon, Nord-Amerika: Palm Springs, California 

Outstanding Performance Award: Portugal Algarve Golf Services 

IAGTO Ærespris: Sam Torrance