Bergenseren var feltes store klatret med en ellevill sisterunde på 62 slag, ni under par, som løftet ham 32 plasser opp til delt 8.-plass (-14), fire slag bak vinneren Julien Brun fra Frankrike.

Det kommer bare noen uker etter at han tok en etterlengtet seier på Nordic League, der han proklamerte at han endelig begynner å føle at det gamle godspillet er på vei tilbake igjen. Søndag nok en bekreftelse på at det stemmer.

Runden hans bestod av ni birdier og resten par, og 8.-plassen løftet ham opp fra 98.- til 83.-plass på Challenge Tour-rankingen.

– Jeg er veldig glad for at jeg har begynt å dra noen lave runder opp av hatten den siste tiden, skriver Arnøy på sin Facebook-profil.

Dette var hans andre topp-10-plassering på Challenge Tour den siste måneden og hans femte i karrieren.

Tre slag bak Arnøy endte Kristian Krogh Johannessen på 23.-plass etter en sisterunde på fire under par. Det gjør at han blir værende på 22.-plass på Challenge Tour-rankingen.

Det er mye på spill for Krogh i sesongens fire gjenværende turneringer.

Gjennom store deler av sesongen har han vært inne i europatour-varmen, det vil si topp-20 på Challenge Tours poengliste sammenlagt, men falt utenfor nylig etter å ha tilbragt nesten en måned på sidelinjen etter å ha skadet beinet på joggetur.

Poengene som kreves for å ta igjen forspranget opp til topp-20 akkurat nå, tilsvarer omtrent en topp-5-plassering.

NB! Espen Kofstad deltok også i Spania denne uken, men misset cuten. Han kan trøste seg med at han allerede er sikret Europatour-spill i 2022.