Det var Elias Bertheussen som startet dagen høyest plassert på leaderboardet av de to nordmennene med sin 14. plass, men raste dessverre nedover listen etter en skuffende sisterunde.

 

Med fire over par (74) for dagen, hans eneste runde over 70 slag denne uken, ble det til slutt en skuffende 40. plass. Med fem bogeys, en dobbelbogey og to birdies endte han tre under par sammenlagt, 14 slag bak vinneren Raymond Russell, og fem bak Kofstad.

 

Kofstad hadde all grunn til å være fornøyd med sin runde, etter å ha avsluttet med 67 slag. Hans fem birdies og to bogeys på sisterunden ga ham et sprang på ti plasser opp leaderboardet til en delt 12. plass.

 

Kofstad maktet akkurat å komme seg innenfor cutgrensen denne uken, men avsluttet knallsterkt med åtte under par de to siste rundene. Det betyr at bare en spiller i hele feltet leverte en bedre avslutning enn ham.

 

Hans 12. plass var verdt en sjekk på 2 800 euro, mens Bertheussen sin 40. plass betalte 944 euro. De to ligger nå på henholdsvis 50.- og 175. plass på Challenge Tours pengeliste.

 

Neste turnering på programmet er Credit Suisse Challenge i Sveits fra 12. til 15. juli.

– – – – – – – 

 

Runde 3

Elias Bertheussen fortsetter å levere varene, mens Espen Kofstad hadde en kanonavslutning på runden i Challenge Provincia di Varese.

Det så mørkt ut for Espen Kofstad da seks hull var spilt av fredagens tredjerunde på  Golf Club Varese. Med 60. plass som utgangspunkt for dagen lå han helt sist av spillerne som klarte cuten, og da han åpnet med tre tidlige bogeys havnet han ytterlige på etterskudd.

 

En eagle på det 8. hullet, et par 5 på 506 meter, skulle imidlertid markere starten på en sluttspurt av de sjeldne. Med seks birdies samt en bogey på back nine, gikk Kofstad de siste 11 hullene på utrolige syv under par. Dermed reddet han seg til de grader inn fra den dårlige starten, og ligger nå fem under par sammenlagt.

 

Det ga ham et sprang på 39 plasser opp leaderboardet, og delt 21. plass med ti andre spillere.

 

– Siste 11 i dag slo jeg alle slagene jeg har trent på helt perfekt!, sa en henrykt Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

To slag foran han er Elias Bertheussen som fortsetter å spille stabil golf. Bertheussen gikk fredag sin tredje strake runde på 60-tallet, og med to under for dagen gikk han til syv under par. Det holder til en delt 14. plass, og han er med det godt plassert til å kunne ta karrierens beste plassering på Challenge Tour. 24. plassen i Ecco Tour Championship i august i fjor står fortsatt som trønderens beste notering på touren.

 

Bertheussen starter avslutningsrunden åtte slag bak skotske Raymond Russell i tet, men bare ett slag bak spillerne som deler 7. plassen.

 

– – – – – – – 

 

Runde 1 og 2

Elias Bertheussen nærmer seg topp-10 i Italia, i bare sin andre turnering etter en måneds skadeavbrekk.

Etter to runder av Challenge Provicnia di Varese i Italia på Challenge-tour, har Elias Bertheussen spilt seg opp til en delt 15. plass på fem under par. 

 

Trønderen åpnet onsdag med en runde på to under par, og fortsatte det solide spillet med en 67-runde torsdag. Med fire birdies og bare en bogey på scorekortet har han klatret syv plasser opp leaderboardet. Bertheussen har i skrivende stund fem slag opp til ledelsen, som holdes av argentineren Daniel Vancsik.

 

– Spillet har vært veldig bra og solid, og gitt meg selv mange bra sjanser. Har satt meg selv i en god posisjon før de to siste rundene, så er det bare å fortsette å gi seg selv muligheter og se hva det holder, sa Bertheussen til norskgolf.no etter runden. For anledningen har han lånt landslagstrener Øyvind Rojahn sitt golfsett, etter at hans eget forsvant med flyet tidligere denne uken.

 

Bertheussen skadet ryggen i Telenet Trophy i Belgia i slutten av mai, men var tilbake i turnering i forrige ukes Scottish Hydro Challenge. Der ble det til slutt 44. plass. Ukens turnering er hans tredje for året på Challenge Tour. En topp ti-plassering til helgen vil gjøre godt for hans ambisjoner om å ende topp-80 på årets pengeliste. 

 

Les også: – Challenge har vært utrolig viktig for meg

 

En 80. plass eller bedre på Order of Merit vil sørge for at han får spilt store deler av neste års Challenge Tour-turneringer. Opp ditt har han for øyeblikket  cirka 7 000 euro, noe som tilsvarer en 5. plass denne uken. Han beste plassering på Challenge Tour var 24. plassen i Ecco Tour Championship i august i fjor.

 

Også Espen Kofstad klarte cuten i Italia, etter å ha hevet spillet sitt betraktelig fra den skuffende åpningsrunden. Med 68 slag torsdag kom han akkurat innenfor cutgrensen, og ligger nå på par sammenlagt. Tre slag bak ham endte Anders Kristiansen på 103. plass, som dermed må pakke sakene tidlig.