PGA-pro Dennis Den Roover og hans selskap Company Wellness AS har inngått et samarbeid med Asker-selskapet Dynamic Events AS og TaylorMade Golf for å bygge en av Norges største golfsimulatorer.

 

Simulatoren er hele ni meter lang, og har en innlagt kunstgress-green.

 

Mange simulator-golfere kjenner nok igjen frustrasjonen fra å se en langputt legge seg 2,1 meter unna hullet og akkurat utenfor den angitte «gimmie»-sonen.

 

Hos Asker er nå «gimmienes» dager talte.

 

– Putting er noe av det viktigste å trene på i golf, men også det som trenes minst på. Dette er den første simulatoren i Norge hvor du som spiller putter ballen i et fysisk golfhull, akkurat som du gjør ute på golfbanen. Dette har blitt tatt veldig godt i mot, og er et stort steg i å gjøre simulator-runden med virkelighetsnær, forklarer Dennis den Roover til Norsk Golf.

 

For å gjøre simulator-opplevelsen ekstra realistisk har Asker i likhet med flere andre norske simulatorsentere installert Trackman-radar i simulatoren. Måleutstyret forteller gir informasjon om alt fra balltreffet, skruen på ballen, køllehastighet og 23 andre parametere.

 

– Systemet gir en mer presis gjengivelse av slaget sammenlignet med standard simulator-programvare. Dette er det samme måleutstyret som mange av proffene har med seg ut på treningsfeltet, forklarer Den Roover.

 

 

Les Norsk Golfs oversikt over alle innendørs golfsentre i Norge her