Aslaksen på åttendeplass i mid-amatør-EM

Joachim Aslaksen ble beste nordmann i europamesterskapet for mid-amatør på Sola Golfklubb.

Etter å ha innledet turneringen med en 75-runde torsdag lå Joachim Aslaksen plassert som beste nordmann på niendeplass etter første dag av europamesterskapet for mid-amatør på Sola GK. Fredag falt han utenfor topp-ti med en 76-runde, men var tilbake blant de ti beste etter lørdagens tredje og avsluttende runde.

Lørdag skulle det bli nok en 76-runde (+4), noe som tok ham til 11 over par for turneringen. Dermed ble det åttendeplass, seks slag bak vinneren Marco Willberg fra Finland, og fem slag foran nest beste nordmann, Morten Andreassen på 22. plass.

Spanske Jacobo Cestino ledet både etter første og andre runde med to meget solide 71-runder (-1), men falt så mye som åtte slag tilbake lørdag etter å ha avsluttet med 80 slag. Det ble til slutt andreplass, seks over par og en bak vinneren.

Ellers finner vi ytterlige seks nordmenn i topp 50-listen på resultatlisten. Rune Kristiansen endte på 31. plass, 20 over par. Tre slag bak følger Tom Arne Tollefsen på 39. plass. Einar Osland endte som nummer 46, mens Lars Tjugen og Jens Petter Gresseth plasserte seg på henholdsvis 47. og 49. plass.

Runde 2

Med en andrerunde på 76 slag, fire over par falt nordmannen to plasser fra der han startet dagen, og ligger dermed plassert på en ellevteplass som han deler med Philip Meadows (England) og Peter Maripuu (Sverige). Syv over par totalt gjør at han ligger ni slag bak spanjolen Jacobo Cestino som fortsatt leder turneringen. Cestino har notert seg for to 71-runder på rad, og har opparbeidet seg en fin luke på fire slag til andremann Jani Michelsson før lørdagens tredje og avsluttende runde.

Nest beste nordmann er Rune Kristiansen og Morten Andreassen på delt 22. plass. Begge har levert scorer på 80 og 75 slag de to første dagene, og ligger 11 over totalt. Ti plasser lengre bak ligger Ronny Thune på +14. Ellers finner vi ytterlige fem nordmenn i topp-50 på resultatlisten som nå består av totalt 93 spillere.

Runde 1

Torsdag 2. juni gikk startskuddet for europamesterskapet for mid-amatører. Turneringen arrangeres av NGF og Sola GK i samarbeid med European Golf Association. 26 nordmenn stiller i startfeltet i turneringen som består av totalt 95 spillere, og etter første runde er det en nordmann å finne blant de ti øverste plassene på resultattavlen.

Joachim Aslaksen innledet med en runde på tre over par (75), og deler dermed niendeplassen sammen med fire andre spillere. Fire slag foran deler Moren Findsen Schou fra Danmark og spanjolen Jacobo Cestino førsteplassen på en under. Aslaksen noterte seg for to birdies og fem bogeys på runden. Nest beste nordmann er Fredrik Fjerå på 26. plass, seks over par. Ytterlige ett slag bak ligger Ragnvald Risan på 31. plass, syv over par.

Intet mindre enn fem norske spillere deler 35. plassen. Tom Arne Tollefsen, Lars Tjugen, Rune Kristiansen, Morten Andreassen og Einar Osland ligger alle åtte over par.

Turneringen spilles over tre runder, og avsluttes lørdag.

De siste årene har det vært spilt en mid-amatør serie på tre turneringer i Norge, hvor rankinglisten etter endt sesong har vært grunnlaget i forbindelse med uttak av spillere til europamesterskapet. Norge har vært representert med tre spillere i EM de seneste årene. I år har det vært åpent for flere spillere, slik at rankinglisten kun ble lagt til grunn for deler av kvoten, mens lavere handicap vil ga kvalifisering for resten. NGF nominerte åtte spillere basert på disse kriteriene.

Det var i tillegg mulig for norske spillere å melde seg på til turneringen, dersom de var i handicapkategori 1. Disse spillerne ble rangert etter handicap og kom med i turneringen når startfeltet ikke ble fylt, opplyser Sola GK på sin hjemmeside.