Som vi nylig skrev står Sør-Koreas toårige verneplikt for døren for golfstjernen. Bae må melde seg for myndighetene innen utgangen av januar. Dersom han ikke gjør det risikerer han å bli tiltalt og må møte for retten. Manageren melder nå at de ser på løsninger for å unngå dette.

 

– Bae har bedt om hjelp for å takle problemet med militæret i Sør-Korea. Han har oppholdstillatelse og til hensikt å bli i USA så lenge det er lovlig. Han skal spille på PGA Tour denne sesongen, og starter allerede med Hyundai Tournament of Champions på Hawaii neste uke.


 

Bae har altså ingen planer om å følge pålegget fra myndighetene. Det er vanlig å søke om utsettelse, noe Baes mor sier han har gjort men fått avslag på.

 

Hans siste alternativ ser ut til å være at han oppnår enda større suksess som idrettsutøver. Personer som representerer nasjonen har tidligere fått utsettelse, og redusert vernepliktstiden til fire uker.

 

Noh Seung-Yul er en annen utøver fra samme nasjon med samme problem. Han har uttalt at et av hans store mål er medalje i OL i Rio de Janeiro 2016. Bronse eller bedre vil normalt bety at militærtjenesten blir minimal eller man blir fritatt. Noh og Bae kan bli et slagkraftig lag i Rio, med den beste motivasjonen av alle. 

 

 

Karrieren trues av militær verneplikt.