Første gang jeg var på en drivingrange var i Brussel – eller nærmere bestemt Waterloo, keiser Napoleons skjebnested. Det har bøttet mye vann fra himmelen siden da, og mye av det kom i fjor sommer. Og sannelig regner det ikke når Challengetouren spilles der i mai 2013.

 

 Belgia er jo ikke akkurat berømt for sitt tørre, varme klima. Men Hercule Poirots hjemland er kjent for mye annet – ikke minst for sitt utmerkete kjøkken, og det kan ledsageren la seg friste av. At det finnes golfbaner i nærheten også er et stort pluss. Og det er heller ingen ulempe at golfbagger er gratis på Brussels Airways – vel og merke hvis man har skrevet ut ”lappen” – en voucher man bør spørre etter ved bestilling av reisen.

 

”The garden of Brussels»

Leiebil er bestilt gjennom NGF Clubs tilbud, og siden golfen er i fokus denne helgen har vi hotell i Genval, ca 20 minutter syd for Brussel. Chateau du Lac som er et av fem Martin-hoteller, ligger vakkert til ved Lac de Genval i Brabant Wallon, og i denne regionen er det ikke mer enn 11 golfbaner innenfor en radius av 15 km.

 

For noen år siden tok Martin-hotellene initiativ til et samarbeid med disse golfklubbene for å kunne tilby gode golfpakker, og det første året tiltrakk de seg 600 golfgjester.

 

Brabant-Wallon er et av de mest naturskjønne områdene i Belgia. Mange tror at Belgia er flat som en pannekake, men etter å ha spilt noen golfrunder kan vi forsikre om at det er rikelig med åser og kløfter med skog og vann, og dette gir interessante og utfordrende golfbaner.

 

Kongelig i Waterloo

Royal Waterloo: Solen skinner fra knall blå himmel, det er ordentlig sommervarme, men vi blir fort litt avkjølt når vi ankommer respesjonen og får høre at vi ikke er oppført med tee-tid. Da er det godt å ha Martins Golf Pass. En kjapp telefon ordner det hele, og vi får en greengaffel i present fra damen som nå har funnet igjen smilet sitt.

 

Vi skal spille La Marache, en par 73-bane som måler 6381 meter. Banen er designet av Fred Hawtree i 1969 og senere blitt  renovert i 2004 av Hawtree jr. Alternativer her er The Lion, som ligger langs slagmarken der Napoleon falt, også 18 hull, eller nihullsbanen ”Les Bois Héros”,

 

Royal Waterloo Golf Club er hjemmeklubben til Nicholas Colsaerts, og her har mang en golflegende spilt sine mesterskap; Gary Player, Arnold Palmer, Nick Faldo, Severiano Ballesteros, samt Ryder Cup-kapteinen Jose-Mari Olazabal.

 

Men nå er det vår tur på La Marache. Denne parkbanen er fantastisk vakker, generøs prydblomstbeplantning pynter opp i det knall grønne landskapet, og fairwayene  er perfekt klippet. Banen er åpen og innbydende, og mer tilgivende enn de andre. Dette skyldes primært at trærne er litt lenger unna fairwayene, og dermed ikke så distraherende for ledsagerens driver. Det er ikke nevneverdig med vann i spill her, men roughen kan være ganske så seig å havne i. Spennende høydeforskjeller i terrenget gir interessante hull som krever presisjon. Ondulerte raske greener er utfordrende for putteren.

 

Vel opp på terrassen slår ledsageren fast at dette var den beste golfopplevelsen. Det er ikke utslagsgivende at han vant nettopp denne runden. Det er at vi kan spise vår velsmakende lunch i solen på terrassen med utsikt til spill på hele fem hull trekker betydelig opp i underholdningsverdi.

 

Pro-shopen er dessverre stengt når vi skal dra, men dette ga jo veldig mersmak, så vi kommer nok tilbake igjen på storbygolf.