Mil etter mil

 

Fana Golfklubb er stengt for sesongen. Det er en typisk høstdag. Litt lavt skydekke og lett yr sier vi her i Bergen når skyene så vidt henger over tretoppene og en vegg av vann møter deg når du forlater det varme klubbhuset. Jeg har avtale med Paul fra SkyGolf, produsenten av SkyCaddie GPS. En flott mulighet til å lære mer om hvordan de jobber når banen skal måles. SkyGolf går nemlig fysisk rundt på banene med sitt eget oppmålingsutstyr. På noen baner går de hver eneste meter i omrisset av fairway, bunkere, vannhindere og greener. Noen ganger er digitale kart gode nok til at litt av arbeidet kan gjøres på forhånd, spesielt fairway som tar enormt mye tid. Men alt dette må sjekkes når Paul kommer til banen. Alle mål de har prøvd å legge inn på forhånd må godkjennes. Finner han avvik gjøres jobben på nytt på stedet.

 

Ekstremt vær – ekstrem jobb

 

Tanken slår meg at dette må være en ganske ekstrem jobb som krever en spesiell type. Paul jobber ikke bare med oppmåling. Han driver SkyCaddie i Europa og da blir slike oppdrag av og til del av jobben. Og han er en spesiell person. Utrolig hyggelig fra første stund med en mengde herlige historier fra et innholdsrikt golfliv. Han er en svært god golfer og det kommer godt med i jobben. Når han legger inn et nytt hull starter han ikke fra tee. Han starter på greenen. Går med bestemte skritt langs kanten, markerer front, senter og bak. Legger merke til alle detaljene og legger inn bunkere og vannhinder. Så går han endelig mot teestedet. Når han er ute på fairway legger han inn et punkt han mener passer perfekt for layup. Det hadde han ikke visst hvis han startet på tee. Nå har han kjennskap til greenområdet og vet hva som er fornuftig spill på dette hullet. SkyCaddie hjelper deg altså med planleggingen av spillet. Dette punktet for layup får du opp på skjermen når du spiller. Å følge Pauls råd blir sjelden feil. 

 

 

 

Kongsvinger og Valdres

 

Det regner voldsomt til og med etter vår bergenske standard. Men Paul holder humøret oppe. Til og med når han merker at noen bunkere må legges inn på nytt fordi de er markert to meter feil. Samtalen dreier seg over på norske baner. Kongsvinger er superb, sier han. Fantastisk layout og med skikkelig risk and reward. Og hvis du snart skal dø – spill Valdres. Han har reist verden rundt og spilt fantastiske baner. Det er ingen tvil om at de gode ordene kommer fra hjertet. Og han får virkelig sett mye av banene han måler opp. Hvis han legger inn SkyCaddies mest nøyaktige greenkart kalt Intelligreen tar det 11-12 timer å gå 18 hull. 

 

Stolt og grundig

 

Ser du en smilende mann med orange sekk med antenne på din golfbane er det mest sannsynlig Paul eller en av hans medarbeidere. De bruker svært nøyaktig utstyr og er utrolig kritiske til arbeidet som utføres. Som gode golfspillere forstår de viktigheten av nøyaktige mål. De legger ikke inn dårlige kart. Da går de heller en kilometer ekstra i pøsende regn og 6 grader. Jeg har alltid likt min egen SkyCaddie SG2.5 utrolig godt. Etter å ha sett hvordan Paul utfører målingen har jeg om mulig enda større tillit til den. De selger et produkt men samtidig har de en sterk personlig forbindelse til kunden og golferen når de har tråkket meter etter meter på banen vår.