Av Erik Pettersen:

 

Det ble svært gjevnt og spenning på den 18. greenen i både dame- og herreklassen under denne ukens Norgescup-turnering på Miklagard.

 

På herresiden hadde Losby-spilleren Fredrik Hansen Jullum festet grep om ledelsen før sisterunden, men 76 på sisterunden ødela vinnersjansene denne gang. I stedet grep Bærum-spilleren Jonas Guriby Dahl muligheten og knallet til med en 70-runde på søndag. 

 

Tobias Gressum Pettersen var eneste spiller i feltet som også greide å komme seg under par sammenlagt. Han tok andreplassen, to slag foran Alexander Søbstad. 

 

På kvinnesiden ble det seier til Katerina Jæger fra Stavanger Golfklubb etter en runde på par. Hun hadde fire birdies, to bogeys og én dobbeltbogey søndag ettermiddag. Med ett slags margin greide hun dermed å vippe Veslemøy Kontorp Heramb ned fra toppen av leaderboardet.

 

Nå settes kursen mot Losby GK for å spille kvalifisering til NM.

 

______________________

 

Av: Erik Pettersen:

 

Losby-spilleren Fredrik Hansen Jullum fikk en knallstart på dagen da han vartet opp med tre birdies på de fire første under lørdagens andre runde av Norgescup på Miklagard. Til slutt endte han med dagens beste score, tre under for dagen. Det betyr ledelse, ett slag foran hjemmespilleren Stian Lund.

 

Før denne turneringen lå Jullum på 27. plass på order of merit-listen, men leverer han like solid i morgen vil det innebære et stort byks for Losby-spilleren.

 

I dameklassen er det Veslemøy Kontorp Heramb som leder, både sammenlagtlisten, hvor hun har nesten tusen poeng ned til andreplassen, samt inneværende turnering. Lørdag ble hun eneste jente som har gått under par denne uken, med sin 71-runde. Hun overtok dermed ledelsen fra Saskia Stenerud, som gikk 77 slag.

 

Atlungstad-spilleren har nå to slag ned til Katerina Jæger fra Stavanger Golfklubb.

 

Norgescup er det øverste turneringsnivået i Norge for både kvinnelige og mannlige elitespillere, og inkluderer Norgesmesterskapet, som går av stabelen 25. juli på Stiklestad Golfklubb.

 

__________________

 

Runde 1

Byneset Golfklubbs Alexander Søbstad er hjemme fra college, og åpnet med en sterk runde på tre under par (69), bestående av to birdies, en eagle og en enslig bogey, og leder med to slag på Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK), Robin Rasch (Ski GK) og Boris Alexander Christov (Losby GK).

 

Lederen av Norgescup Order of Merit før ukens turnering, Martin Urstein Dahl (Haga GK) deler 9. plassen på +1 sammen med fem andre spillere.

 

I dameklassen har Oslo-jenta Saskia Sterud gått opp i føringen, takket være en runde på en over par. Sterud var nylig med på å vinne junior-NM for lag med Oslo GK, og hadde en god start fredag med tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey.

 

Det er tett i toppen, og hakk i hæl puster Katerina Jæger (Stavanger GK) henne i nakken. Ytterlige ett slag bak er Anne Elisabeth Næstvold (Bærum GK) alene på tredjeplass.