Dette er første gang siden 1921 at to arrangørbyer har blitt bestemt på én og samme dag. Los Angeles og Paris vil sammen med London ble de eneste byene som har arrangert OL tre ganger.

Golf er allerede sikret en plass på programmet i Tokyo om tre år, og i juni anbefalte IOC-styret at golf også blir en OL-gren i 2024.

Denne uken ble anbefalingen ratifisert av alle IOC-medlemmene under et arrangement i Lima i Peru, og onsdag ble det bekreftet at golf får fortsette videre i OL i 2024.

Golfturneringen i OL i Paris i 2024 vil bli avholdt på Le Golf National, som også er arena for neste års Ryder Cup. Dersom golf fortsetter som en OL-gren også i 2028, er det Riviera Country Club, årlig vert for PGA Tour-turneringen Genesis Open, som blir arrangør.

Fjorårets golfturnering i Rio var første gang at golf var en OL-gren på over 100 år. Opptakten til turneringen var preget av mye usikkerhet. Det var lenge uvisst om den Gil Hanse-designede banen i det hele tatt kom til å bli spilleklar, men da turneringen omsider slo i gang, høstet den mange lovord fra både spillerne og andre banedesignere.

Det ble spådd at OL ikke kom til å vare lenge som OL-gren da stjernespillerne trakk seg én etter én i ukene før turneringen skulle starte. Noen skyldte på frykt for zika-viruset, andre at det kolliderte med andre planer, mens noen – som Rory McIlroy i ettertid har innrømmet – rett og slett ikke ønsket å spille.

Turneringen ble likevel ansett som en stor suksess. I dameklassen endte tre av favorittene på pallen, da Inbee Park tok gull foran Lydia Ko og Shanshan Feng, mens i herreklassen ble det en spennende duell helt til siste putt mellom gullvinner Justin Rose og Henrik Stenson. Her tok Matt Kuchar den siste pallplassen.

Norge hadde tre golfspillere med i fjorårets OL: Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Espen Kofstad. De endte på henholdsvis 10.-, 25.- og 43.-plass.

Heller ikke den planlagte golfturneringen i Tokyo i 2020 har vært uten turbulens. Inntil nylig tillot nemlig ikke vertsklubben Kasumigaseki Country Club kvinnelige medlemmer, og IOC ga klubben beskjed om at de krevde like rettigheter for begge kjønn dersom de skulle få lov til å være OL-arrangør. Klubben satte seg først på bakbeina, men i mars kom beskjeden om at klubben ga etter for presset. 

Suzann Pettersen varslet forrige måned at hun kommer til å legge opp som golfspiller etter Tokyo-OL.