Avslutningsrunden av Honda Classic i Florida ble en thriller av de sjeldne. Rory McIlroy var seks hull unna å vinne turneringen og klatre til topps på verdensrankingen, mens han stod over sin birdieputt på det 13. hullet. Så hørte han «brølet» – et brøl som bare en spiller klarer å produsere.

 

På det 18. hullet hadde Tiger Woods nettopp senket en eagleputt for å signere for en fjerderunde på utrolige 8 under par – hans laveste avslutningsrunde i karrieren. Tiger startet dagen ni bak McIlroy, men pustet plutselig Rory i nakken ett slag bak. Og Rory hadde fortsatt den fryktede «Bear Trap» – hull 15 til 17 på vanskelige PGA National foran seg. 

 

– Jeg kunne høre det enorme brølet. Og det var definitivt ikke et birdie-brøl, sa McIlroy om hendelsen.

 

For mange var det gode gamle Tiger Woods som var tilbake. I den ikoniske røde skjorten hadde han kontroll på svingen, bombet drivene i fairway og senket de avgjørende puttene. Likevel klarte 22 år gamle McIlroy å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

 

Etter at brølet hadde roet seg, stilte McIlroy seg over sin birdieputt på det 13., og gjorde som Tiger – senket putten da det gjaldt som mest. Nå var marginen på to slag, noe den skulle forbli ut hele runden. Svingen til Rory satt ikke like godt søndag som den hadde gjort tidligere i uken, men med imponerende nærspill og en het putter reddet han flere avgjørende par.

 

– Det var vanskelig i dag, spesielt når jeg så at Tiger lanserte en sluttspurt. Jeg visste at par-golf sannsynligvis ville være nok. Å gå en under i disse forholdene, når jeg startet dagen med ledelsen føles veldig bra. Jeg klarte å få jobben gjort, forteller McIlroy.

 

McIlroy ble den 16. spilleren til å bli nummer en i verden siden rankingen ble startet opp i 1986, og den fjerde spilleren etter Tiger Woods til å klatre til topps. Rory vippet Luke Donald ned fra tronen, og ble samtidig den nest yngste spilleren noensinne til å bli verdensener.

 

– Det har alltid vært en drøm for meg å bli nummer 1. Men jeg visste ikke at det kom til å skje så raskt. Forhåpentligvis kan jeg holde fast på den lenge.

 

I turneringene Rory har spilt siden PGA Championship i august, har han endt utenfor topp fem bare en gang, og notert seg for tre seiere.

 

Rory må nå finne seg i å være favoritt til US Masters i april, men forventningene til Tiger Woods vil nok ikke akkurat bli noe lavere etter søndagens opptreden.

 

– For meg var dette den gamle Tiger tilbake, det er den karen jeg husker. Han misset ikke et eneste slag, og hadde ikke en dårlig sving, sa Ernie Els som spilte med Tiger søndag.

 

Både McIlroy og Tiger skal i aksjon igjen allerede neste uke. Da slår årets andre World Golf Championship-turnering i gang, Cadillac Championship på Doral i Miami – som forøvrig er en av Tigers favorittbaner.

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)