Haga-golferen, som nå er inne i sitt fjerde og siste år på college, ledet turneringen fra start til slutt. Etter en åpningsrunde på fem under par, fulgte han opp med en andrerunde på en under. Tirsdag var en 71-runde (E) nok til å sikre seier med ett slag margin foran Texas Techs Gullermo Pereira.

 

I tillegg til å være Bjerch-Andresens første collegeseier, var det hans andre topp 5-plassering denne høsten. Han er i dag ranket som USAs 68. beste collegespiller, og vil gjøre et stort hopp oppover listen når Golfweek-rankingen oppdateres. 

 

Lagets trener, Mike McGraw berømmer Mikkels innsats.

 

– Hvis du sammenligner med for 365 dager siden, spurte han seg selv «hvorfor gjør jeg dette?». Han hadde det ikke gøy med golfen. Men nå er han her, god nok til å hevde seg i et veldig sterkt felt og vinne en collegeturnering. Det er gøy for enhver coach å se fremgangen han har hatt, og det er fantastisk for ham selv. Han er virkelig i ferd med å begynne å tro på seg selv, sier McGraw til Baylors nettside.

 

Bjerch-Andresen var ikke den eneste nordmannen som bet godt fra seg på Royal Oaks Country Club denne uken. Hans lagkamerat Andreas Gjesteby endte en over par og delt 5. plass, mens Oklahoma States Kristoffer Ventura landet på 15. plass ytterlige fire slag bak. Det var Oklahoma State som vant lagkonkurransen, foran «norske» Baylor.

 

Bjerch-Andresen, Gjesteby og Ventura er tre av totalt tolv nordmenn som spiller i den øverste collegedivisjonen NCAA 1. divisjon.

 

En annen førstedivisjonsspiller, Knud Andreas Krokeide imponerte også stort denne uken. Med ti under par i McNeese Quail Valley Intercollegiate i Florida endte han ett slag bak vinnerduoen og alene på tredjeplass. Dette var førsteåringens beste resultat på college så langt.

 

Les hele Norsk Golfs oversikt over nordmenn på college her