Jason Day er bare 23 år gammel, men i de to siste majorturneringene er han blitt nummer to. Sist var det Rory McIlroy som stakk av med seieren i overlegen stil, men under Masters var Jason Day med og kjempet helt til siste slutt. Da vant Charl Schwartzel.

Nå er Day klar for British Open, en test han tror kommer til å bli vanskelig. Han snakket med pressen etter tirsdagens treningsrunde, og han er klar på at banen både gir og tar. Kanskje mest det siste.

– Det er en vanskelig bane, særlig når det blåser. Her kan du slå et godt slag, og så kan ballen sprette ut i roughen. Du må bare være tålmodig og ikke deppe, fordi du kan svinge bra hele dagen og likevel ende opp med en dårlig score, sa Day.

– Men det er en stor ære å få konkurrere her. Ikke mange spillere får sjansen til å delta i British Open. Det er ganske spesielt, veldig morsomt, og jeg gleder meg, la han til.

Selv om han enn så lenge er nokså ung og uerfaren, særlig når det gjelder linksbaner, kommer han ikke til å be om råd fra sine eldre og mer rutinerte landsmenn. Greg Norman, for eksempel, vant The Open på samme bane i 1993, men Day kommer ikke til å ringe ham. Han vil heller finne ut av ting på egen hånd. Day er allerede ranket som nummer åtte i verden, og han strutter av selvtillit.

– Jeg vil lære dette selv. Det smarte å gjøre, er å komme hit tidlig og spille 18 når det ikke er noen andre her. Jeg har to dager til på meg, og jeg skal gjøre det beste ut av det.

Day er imponert over det Rory McIlroy har fått til, og nordiren leder definitivt an den nye generasjonen golfspillere. Men flere og flere har fått øynene opp også for Jason Day.

– Det er en god følelse å komme hit og oppleve at folk snakker om meg. Livet mitt har definitivt forandret seg etter Masters og US Open, det er åpenbart et tegn på hvor golfen min er for tiden. Men det er en veldig tynn linje mellom å vinne en turnering og misse cuten, spesielt på en linksbane. Du trenger et par heldige spretter her og der, men jeg skal prøve å holde meg selv i nærheten av toppen på ledertavlen, så får vi se hva som skjer på søndag ettermiddag.

Jason Day slår for øvrig ut sammen med Graeme McDowell og Bubba Watson på torsdagens runde.

Kilde: Reuters