Det ble klart etter at kineseren vant Asia-Pacific Amateur Championship med ett slag denne helgen. 14-åringen var også feltets yngste deltager, og avsluttet med en 71-runde på Thailands Amata Spring Country Club for å avslutte foran Pan Cheng-Chung som spurtet med en avsluttende 65-runde.

Guan vil være 14 år, fem måneder og 17 dager gammel når han slår ut på Augusta i april neste år. Dermed knuser han rekorden som Matteo Manassero nå holder. Han var 16 år gammel da han fikk spille for første gang i 2010.

– Jeg er så glad. Jeg er virkelig glad for å bli tidenes yngste spiller i The Mastrs, og jeg gleder meg allerede til å dra dit. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli, men jeg vet at jeg ønsker å gjøre det bra, sa Guan da seieren var i boks.

– Pan spilte virkelig bra, så jeg måtte bare forsøke å fokusere på mitt eget spill, og holde det gående med noe fler birdies. Jeg visste at Pan hadde levert en bra front nine, så jeg holdt et øye med scoren de siste ni. Jeg tenkte at om jeg klarte et par birdies til ville jeg bli mester, fortsetter ungkometen.

Guan startet å spille golf i en alder av fire år. Dette er ikke første gang han imponerer på internasjonalt nivå. I fjor vant han World Junior-tittelen med hele 11 slag.

Han fikk navnet sitt i historiebøkene tidligere i år, da han ble den yngste spilleren noensinne i en Europatour-turnering. Han var bare 13 år og 177 dager da han spilte Volvo China Open.