PGA-rookien Jonas Blixt viste nerver av stål da han vant Frys.com Open søndag ettermiddag. Det er hans første turneringsseier i golfens øverste divisjon.

Svensken måtte sette en halvannen meter lang putt på det 72. hullet for å unngå omspill mot Jason Kokrak og Tim Petrgovic, som ventet i klubbhuset på CordeValle Golf Club med en score på -15. Blixt satte putten selvsikkert og ble omringet av familie og venner som for anledningen hadde på seg t-skjorter med hans navn.

– Dette er helt utrolig. Jeg har ikke ord. Dette har alltid vært min største drøm, sa Blixt etter den siste putten.

Han kan takke nærspilllet sitt for at drømmen omsider gikk i oppfyllelse. Mange ganger i løpet av helgen havnet svensken i trøbbel rundt greenen, men reddet seg inn med sandwedgen og putteren.

28-åringen er den tredje PGA-debutanten som vinner en turnering i år, og han er en av syv som vinner en turnering for første gang. Han får et solid påfyll på bankkontoen etter triumfen i California. Seieren er verd 900.000 dollar i premiepenger, eller over fem millioner kroner, og svensken ligger nå på 35. plass på pengelisten til PGA. En seier innebærer også at han ikke trenger å bekymre seg for å kvalifisere seg til PGA-touren de neste to årene.

Lørdagens leder, John Mallinger, hadde ingen god dag på jobben. Han avsluttet med en runde på 72, ett over par og falt ned til en fjerdeplass som han må dele med  Jimmy Walker, Vijay Singh og brasilianske Alexandre Rocha. 

Blixt vokste opp i Sverige og spilte ishockey aktivt, men var ikke stor nok fysisk til å hevde seg i sporten. Istedet satset han på golf, og han angrer nok ikke på den avgjørelsen i dag.

Blixt ble profesjonell i 2008. Han kom på 5. plass på Nationwide-touren i 2011 og rykket dermed opp til PGA-touren, hvor han har hatt en glimrende sesong. Tidlig i 2012 fikk han en delt tredjeplass i HP Byron Nelson Championship. I oktober kom en ny tredjeplass i Justin Timberlake Shriners Hospitals for Children Open.