Bogeyfri Eidsæther Syr på seiersjakt på Moss & Rygge

Sebastian Eidsæther Syr skal kjempe om karrierens første Nordic League-seier torsdag.

Publisert

Én runde gjenstår av Moss & Rygge Open, den første Nordic League-turneringen på norsk jord siden 2019, der Losby-spiller Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) er den eneste nordmannen med en reell seiersmulighet.

Etter å ha åpnet turneringen med en 71-runde fulgte han opp med en bogeyfri runde på fire under par i vindfulle forhold onsdag (68 slag). Det var en tangering av dagens laveste score på Evje Golfpark, og runden sendte ham 15 plasser opp leaderboardet til delt 4.-plass.

Med -5 sammenlagt har han fire slag opp til lederen Magnus Østergaard (Danmark), som har åpnet opp en luke på to slag på toppen av leaderboardet.

Eidsæther Syrs beste plassering på åtte turneringer i år er fortsatt fjerdeplassen i sesongstarten i februar. Siden da har han ikke bokført noen topp-10-plasseringer, men en 11.- og 12.-plass som gjør at han ligger på 16.-plass på tourens poengliste, én plass bak Team Norway-lagkamerat Jarand Ekeland Arnøy og elleve plasser bak topp-5-plasseringen som sikrer Challenge Tour-opprykk ved sesongslutt.

Avstanden opp dit er på cirka 7700 euro, noe som tilsvarer en seier eller to pallplasseringer. Pallplasseringer har han foreløpig kun én av så langt i Nordic League-karrieren, men nå har han skaffet seg et godt utgangspunkt for å forbedre den statistikken på torsdag.

De neste nordmennene på leaderboardet på Moss & Rygge er Kevin André Wright (Vestfold GK) og Mikkel Antonsen (Drøbak GK) på delt 13.-plass, to under par. Deretter følger Petter Mikalsen (Stavanger GK), Jørgen Winther (Gamle Fredrikstad GK), Sander Akeren (Oslo GK) og Boris Christov (Miklagard GK) på delt 17.-plass, én under par. Ytterligere ett slag bak følger blant andre Elias Bertheussen, Jarand Ekeland Arnøy, Alexander Settemsdal, Herman Huus, Martin Ulseth og Axel Berner Einan på 21.-plass. Sistnevnte var beste nordmann helt oppe på andreplass etter første dag, men falt nedover leaderboardet med en tung 76-runde onsdag.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS