Finnair Masters var kun Skarpnords andre turnering etter skadecomebacket, etter at hun for to uker siden misset cuten i Deutsche Bank Ladies Swiss Open. Denne gang har det gått bedre, men etter mye solid golf hele uka fikk hun ikke den avslutningen hun hadde ønsket seg.

 

Smårusten

25-åringen lå på en delt niendeplass før sisterunden, men falt tilbake lørdag med sine 75 slag, fire over par. Til slutt endte hun en over for turneringen og 23. plass, 14 posisjoner lavere enn der hun startet dagen. Og avslutningen til tross så er hun strålende fornøyd med å være tilbake igjen, selv om hun fortsatt er litt rusten.

– Det er veldig deilig å være tilbake. Synd det ikke er noen turneringer på en stund. Spillet er ok, slår et par dårlige slag på alle tre rundene, men ellers ikke så verst, forteller hun til Norsk Golf etter runden.

Skarpnord lå lenge an til en plassering helt i toppen, og etter åtte spilte hull var hun en under for runden. Dessverre ble det alt for mange bogeys derfra og inn – to kjappe bogeys på det niende og tiende hullet, før hun gjorde fire bogeys på rad fra det 12. til det 15. hullet. Da var skaden allerede gjort, og en birdie på det siste hullet hjalp da lite.

 

– Merker jeg har vært borte i fem måneder

– I dag slo putteren seg helt vrang på siste ni, bommet korte putter på 10, 12, 13, 14 og 15. De to første var da cirka en og en halv meter og de tre siste var under en meter så det var veldig frustrerende! Jeg merker jeg har vært borte i fem måneder, men nå er det bare å se fremover.

Svenske Caroline Hedwall stakk av med seieren, 12 slag foran Marianne. To slag bak Hedwall endte Christel Boeljon fra Nederland, mens en annen svenske, Karin Koch to tredjeplassen ytterlige ett bak.

Neste turnering på Ladies European Tour-programmet er Evian Masters i Frankrike fra 21. til 24. juli.

 

 

 

Runde 2

Med en andrerunde på 69 slag, to under banens par og ett slag bedre enn gårsdagen ligger jenta fra Sarpsborg meget godt plassert før lørdagens tredje og avsluttende runde på Helsinki Golf Club.

Skarpnord hadde en småtreg start på runden, og gikk de første ni på en over par før en kanonavslutning tok henne til under par for dagen. Med en eagle og en birdie på det 17. og 18 hullet har hun nå fem slag opp til svenske Caroline Hedwall i tet.

 

Runde 1

Etter en tøff tid det siste halve året skinner sola endelig på den 25-åringen igjen. Marianne Skarpnord gjorde sitt etterlengtede Europatour-comeback for to uker siden i Deutsche Bank Ladies Swiss Open, men misset her cuten.

Nå er hun i aksjon igjen – denne gang i Finnair Masters på Helsinki Golf Club, og endelig ser det ut til å løsne for sarpingen. Marianne åpnet med en stabil åpningsrunde på 71 slag, en under par. Runden inneholdt tre birdies, to bogeys og resten par, som sørger for at hun deler 14. plassen sammen med tre andre spillere.

Det er jevnt i toppen, og hele åtte spillere deler sjetteplassen ett slag foran Marianne. Dagens beste runde var det Titya Plucksataporn (Thailand) og Anne Lise Caudal (Frankrike) som stod for med seks under par, fem slag foran vårt norske håp i turneringen.

Marianne Skarpnord står fra før av med to seire på Ladies European Tour, etter at hun vant både Deutsche Bank Ladies Swiss Open og Carta Sí Ladies Italian Open i 2009.