Norsk Golf har nettopp tilbrakt en uke i Gran Canaria sammen med Marita Engzelius, Henrik Bjørnstad og Knut Børsheim for innspilling til årets Golfskolen-satsing. Mellom opptakene var sistnevne stort sett å se med en matbit eller proteinshake i hånden. Målet er å bli sterkere når årets sesong starter.

 

– Jeg følte meg tidvis svak under turneringer i fjor, og ble fort sliten. Jeg tror noen ekstra kilo vil hjelpe på å gjøre meg sterkere og mer klar til å holde energinivået oppe alle fire rundene, sier Børsheim til Norsk Golf.

 

Siden Q-School-kvalifiseringen i november har Børsheim fulgt et kostholdsprogram med hjelp av en kostholdsekspert. Den går i hovedsak ut på å aldri være sulten, og kontinuerlig fylle på med energi. På to måneder har Børsheim gått opp i overkant av fire kilo.

 

Fana-golferen er allerede en av de lengstslående på touren. Han sier det er først og fremst stabiliteten som vil dra nytte av vektøkningen.

 

– Jeg ønsker å bli mer «satt» i min egen kropp. Et av målene er at vektøkningen skal bidra til en enda mer kompakt og stabil svingbevegelse. Det kommer til å hjelpe meg, spesielt når det blåser mye, forklarer han overfor Norsk Golf.

 

Sesongstart på Challenge Tour er om ti dager. Da slår The Gujarat Kensville Challenge i gang på Kensville G&CC i Ahmedabad i India.