Etter to runder av ukens Challenge Tour-turnering i Italia så det ut til å bli en meget god helg sett med norske øyne – Espen Kofstad og Knut Børsheim befant seg på 10. – og 13. plass, og lå kun noen få slag bak teten. Lørdag skulle de dessverre spille seg ut og tetkampen, og søndagens avslutningsrunde skulle gå enda verre.

Espen Kofstad startet runden på en 34. plass, men falt hele 25 plasser etter en avslutning på 78 slag (+8). Med det endte han så mye som 14 over par for turneringen, 22 slag bak engelskmannen Jamie Moul som har forsvart ledelsen sin fra start til slutt denne uka. Han vant til slutt med ett slags margin på sør-afrikaneren Branden Grace og Jorge Campillo fra Spania.

Kofstad gjorde en dobbelbogey, en trippelbogey, fire bogeys og kun en birdie i det som må være en av hans svakeste runder så langt i år. Det åpnet for at Knut Børsheim som lå syv slag bak Kofstad før søndagen skulle bli beste nordmann. Men en grei avslutning på par endte han syv over, noe som holdt til en 31. plass. En fin plassering for en som kun for en uke siden klarte sin første cut som profesjonell på Challenge-touren.

Kofstad har etter et tett og hardt kampprogram bært preg av å være sliten den siste tiden, og fortalte til Norsk Golf forrige uke at han kommer til å ta seg en pause når neste ukes Challenge-turnering, Credit Suisse Challenge går av stabelen. 

Med helgens plasseringer innkasserte de to nordmennene 1 216 og 496 euro, henholdsvis 9 400 og 3 800 kroner.

 

 

Runde 3


De to nordmennene lå godt plassert med henholdsvis 10.- og 13. plass før lørdagens tredjerunde, men brukte begge moving day til å bevege seg i gal retning på leaderboardet. 

Begge noterte seg for 76-runder (+6) lørdag, og ligger nå på 34. og 41.-plass. Espen Kofstad er med sine seks over totalt 11 slag bak teten, syv slag mer enn dagens utgangspunkt. En god plassering er dog fortsatt innen rekkevidde, og han har kun fem slag opp til de fire som deler niendeplassen. Børsheim ligger ytterlige ett slag bak.

Kofstad hadde en solid start på runden med to birdies på de tre første hullene, men derfra skulle det røyne på. En birdie på det 17. hjalp ikke stort når Losby-golferen samtidig dro på seg syv bogeys, samt en dobbelbogey på det siste hullet. 

Børsheim sin runde var minst like ustabil med fire birdies, seks bogeys og to doble.

 

Runde 2

De norske gutta på Challenge-touren har vind i seilene for tiden, og denne uken har vi to nordmenn som er med og kjemper om en topplassering. Espen Kofstad spilte seg fredag opp fra en 24. plass til en delt tiendeplass, mens Knut Børsheim klatret tre plasser opp til en 13. plass. De har henholdsvis kun fire og fem slag opp til engelskmannen Jamie Moul i tet.

Espen Kofstad ligger på par for turneringen, etter en andrerunde på to under par som inneholdt tre bogeys og fem birdies, hvorav fire av dem kom på de siste syv hullene. Hadde det ikke vært for en bogey på det avsluttende hullet ville Losbygolferen delt femteplassen sammen med fem andre spillere. 

Norsk Golf pratet med Kofstad etter forrige ukes The Princess by Schüco, hvor han fortalte at han foretrekker baner der spillerne ligger og vaker på rundt par, slik de gjør i Italia denne uken.

– Jeg spiller best når det ikke er så lave scorer. Styrken min er tee-til-green og å holde ballen i spill uten å gjøre noen store feil. Jeg er bedre på å unngå bogeys enn jeg er på å gjøre bøttevis med birdies, sa han da.

Knut Børsheim følger ett slag bak Kofstad etter å ha notert seg for en andrerunde på par. Den inneholdt to bogeys på de første ti som ble annulert av to birdies på de siste.

At de to norske guttene klarer å holde hodet kaldt og gjør birdies mot slutten lover godt før moving day lørdag.

 

Runde 1

Den gode starten skjer bare en uke etter at bergenseren klarte sin første cut på Challenge-touren som profesjonell i The Princess by Schüco. Etter åpningsrunden av ukens Acaya Open på Acaya Golf Resort i Italia ligger han på en 16. plass, med en åpningsrunde på en over par. Engelskmannen Jamie Moul leder etter å ha innledet med en 65-runde, fem under.

Børsheim lå en stund på tre over par, men med to kjappe birdies på det 16. og 17. hullet reddet han en respektabel score. Kun ett slag bak følger en annen nordmann som spiller bra for tiden, Espen Kofstad på 24. plass. Han gjorde tre birdies, fem bogeys og resten par torsdag.

Norsk Golf pratet med Børsheim etter forrige ukes turnering i Malmö. Da fortalte han at han var i ferd med å komme seg over en tøff periode på banen.

– Jeg var ganske langt nede etter Belgia (Telenet Trophy journ. anm), og det har vært en litt tøff periode nå i det siste. Men jeg har jobbet hardt, og jeg er i grunn veldig fornøyd med denne uka, fortalte bergenseren.

Børsheim endte til slutt på en 48. plass, en under for dagen og even for turneringen. Nå har han et perfekt utgangspunkt for en enda bedre plassering.