Børsheim langt bak da Westy vant

Lee Westwood viser at han er i U.S. Open-form, mens Knut Børsheim endte på 61. plass i Nordea Masters.

Med en skuffende avslutningsrunde på tre over par, falt Knut Børsheim to plasser til en delt 61. plass i Nordea Masters på Bro Hof Slott i Stockholm.

Børsheim gjorde fire bogeys, en dobbelbogey og tre birdies på sin avslutningsrunde, og endte med det to over par sammenlagt.

– En varierende avslutningsrunde i Sverige. Totalt sett en turnering med mye bra. Reiser en kort tur til Bergen før jeg fortsetter til St. Omer. Tre cuter på rad på ET er bra. Nå er det bare å fortsette, skrev Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

Lee Westwood har ledet turneringen siden andrerunden, og startet lørdagen med en ledelse på tre slag til sin landsmann Ross Fisher. Med en avslutningsrunde på tre under par dro han ytterlige to slag i fra, og kunne dermed juble for sin 22. Europatour-seier, og sin tredje på svensk jord.

Westwood kan nå pakke med seg en god porsjon selvtillit når han setter kursen mot San Francisco og U.S. Open som slår i gang torsdag. For Børsheim sin del blir neste turnering Saint-Omer Open på Aa Saint Omer GC i Lumbres i Frankrike.

– – – – – – –

Runde 3

Det ble ikke mye bevegelse på leaderboardet for Knut Børsheim i fredagens tredjerunde av Nordea Masters.

Etter å ha reddet seg inn med en kanonrunde på fem under par torsdag, klarte Knut Børsheim akkurat cuten på Bro Hof i Stockholm med et nødskrik. Fredag tok han sikte på å klatre opp leaderboardet, men med en runde på par (72) endte han bare en plassering høyere enn der han startet dagen.

Bergenserens fargerike scorekort bestod av fem birdies, tre bogeys og en dobbelbogey, og gjør at han fortsatt ligger en under par. Han deler 59. plassen med ni andre spillere, og har åtte slag opp til en topp ti-plassering.

Fredag gikk Børsheim i ball alene, men skal spille med tour-veteranen Thongchai Jaidee på lørdag. Jaidee vant forøvrig forrige helgs turnering, ISPS Handa Wales Open.

Lee Westwood er fortsatt i føringen, og tar med seg en ledelse på tre slag til sin landsmann Ross Fisher til avslutningsrunden. Svensken Peter Hanson er beste skandinav på tredjeplass, 12 under par og fire bak Westwood.

– – – – – – – –

Runde 2

Knut Børsheim reiste seg mesterlig i andrerunden av Nordea Masters, og klarte cuten takket være en birdie på det siste hullet.

Det hold akkurat da Knut Børsheim trosset alle odds i fredagens andrerunde på Bro Hof Slott i Stockholm. Fana-golferen klinket til med en runde på fem under par, hans beste runde så langt på Europa-touren.

Det hadde ikke mange trodd etter onsdagens åpningsrunde.

Børsheim hadde fire over par som utgangspunkt for dagen, og var vel vitende om at han måtte levere en bunnsolid runde for å ha håp om å avansere til helgespillet.

Da han gjorde eagle på det tredje hullet, et par fem på 501 meter ble håpet tent, og med ytterlige to birdies på de fire neste hullene var han plutselig bare slaget bak cutstreken.

Med nok en birdie på det 14. hullet var han innenfor, men med en bogey umiddelbart etterpå var han atter en gang på feil side av cutstreken.

Da han kom til det siste hullet var han vel vitende om at han trengte en birdie for å komme med videre. Det klarte han, og han har nå klart tre strake cuter på Europa-touren. Dermed har han virkelig begynt å finne rytmen, etter å ha misset fem strake cuter fra januar til mai.

«Enkelt!!! :-)», skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

25-åringen ligger nå på delt 60. plass, hele 70 plasser over der han startet dagen. Kun franskmannen Edouard Dubois klatret flere plasser enn Børsheim fredag.

Med en under par sammenlagt har Børsheim seks slag opp til en topp ti-plassering. Verdenstreer Lee Westwood noterte seg for dagens beste runde på åtte under par, og klatret med det til topps på leaderboardet. Med en ledelse på tre slag før «moving day» fredag, ser Westy ut til å virkelig ha prikket inn majorformen før neste ukes U.S. Open.

Runde 1

Det begynte bra for Knut Børsheim i Nordea Masters, før en katastrofal siste ni skulle ødelegge runden.

Forrige helg kunne Knut Børsheim innkassere sin største premiesjekk så langt på Europatouren, med en 42. plass i ISPS Handa Wales Open som var verdt snaue 13 000 euro.

Nå blir han avhengig av en kanonrunde fredag, om han skal kunne gå til banken med en ny sjekk etter Nordea Masters på Bro Hof i Stockholm.

I et knallsterkt felt med spillere som blant annet Sergio Garcia og Lee Westwood på startstreken, åpnet Børsheim med en runde fire over par (76). Det skulle man ikke tro da han var halvveis i runden.

Børsheim startet dagen solid, og var to under par etter halvspilt runde med syv par og to birdies på scorekortet. På back nine skulle han imidlertid gå på en real smell, og med fire bogeys og en dobbelbogey raste han ned til en foreløpig delt 125. plass.

-Etter en god åpning ble det dessverre bråstopp på back nine. Ble hardt straffet for noen feil, og slo i vannet på hull 17. Putter bra, men med alt for få greentreff ble det noen slag for mye. Får kjøre på imorgen og gi alt, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

Svenske Magnus A. Carlsson er i føringen på syv under par. Den foreløpige cutgrensen ligger på par, fire slag foran Knut. Verdenstreer Lee Westwood er for øyeblikket på delt 6. plass på fire under par, mens Sergio Garcia følger slaget bak på 12. plass.

Følg utviklingen ved å klikke på linken under.