Å si at bergenserens sesongstart ikke har gått helt etter planen, vil være en stor underdrivelse. Fredag spilte han sin fjerde turneringsrunde for året, og resultatet ble hans fjerde strake runde over par.

 

Med en 76-runde for andre dag på rad endte han dermed ti over par på to runder – aldri i nærheten av cutgrensen som for øyeblikket ligger på to over par. 

 

Børsheim fikk en grusom start på dagen med to dobbelbogeys og tre bogeys allerede på sine seks første hull, og mistet med det alt håp om å klare cuten. Med kun æren å spille for i innspurten, fikk han spillet tilbake på rett spor på back nine med fem par, tre birdies på rad fra det 13. til det 15. hullet, samt en bogey.

 

Han ligger i skrivende stund på en 139. plass, mens en rekke spillere fortsatt er ute på banen. Dermed har han nå misset to cuter av to mulige i årets sesong.

 

Heldigvis er det nå noen ukers pause før Challenge Tour slår i gang for fullt. Med tanke på at han er 20 over par på sine fire siste turneringsrunder kunne ikke timingen vært bedre for Børsheim.

 

Challenge Tours program er ennå ikke helt spikret. Neste turnering skal etter planen spilles 4. april, men hvilket land er ikke fastsatt.

 

For øyeblikket er det spanjolen Jordi Garcia Pinto som leder i Kenya på syv under par. Han ligger to slag foran skotske David law og lederen fra første runde, HP Bacher som ennå ikke har slått ut.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 


 

Runde 1

 

Knut Børsheims turneringsform er fortsatt rusten. Torsdag var han ikke fornøyd da han måtte fem over par i åpningsrunden av Barclays Kenya Open.

 

 

– Formen er stigende så satser på at scoren kommer snikende, skrev Børsheim på sin Facebook-profil onsdag. Dessverre skulle det heller bli en ny runde over par for Fana-golferen.

 

Med en åpningsrunde på fem over par, 76 slag, deler han 112. plassen etter åpningsrunden av The Barclays Kenya Open, tre slag bak den foreløpige cutgrensen. Børsheim noterte tre birdies i løpet av runden, men fire bogeys og to doble sente ham langt nedover listene. Børsheim er forøvrig nå 15 over par på sine tre siste turneringsrunder.

 

– Jeg spiller så sykt juniorgolf. Trodde liksom at man lærte seg ikke å gjøre sånne teite feil, skriver Knut Børsheim i en tekstmedling til Norsk Golf etter første runde i Kenya. Den langtslående bergenseren slet med å få lengde til å stemme.- Ballen flyr så syyyykt langt her, skriver han. 

 

Som i forrige turnering virket heller ikke putteren etter planen.

 

– Jeg kom aldri inn i rytme, så det ødela litt for puttingen, og jeg endte opp med mange treputter. Da blir det tøft, melder en skuffet Knut Børsheim fra Nairobi. 

 

Østerrikeren HP Bacher leder, etter å ha åpnet fem under par. Han tar med seg en ett slags ledelse på Tom Murray, Raymond Russel og Adrian Otaegui til morgendagen.

 

Knut Børsheim fikk ikke den starten han hadde ønsket seg på årets Challenge Tour-sesong, da han misset cuten i sesongåpningen i India for snaue to uker siden. Børsheim beskrev den ene runden som «karrierens laveste punkt» til Norsk Golf etter turneringen i India. 

 

Kanskje morgendagens runde kan rette opp i dette. Imorgen slår Børsheim ut på hull 1 kl. 08.20 kenyansk tid, dvs kl.06.20 norsk tid. 

 

 

Les også: Golfskolen: Bli kjent med Knut