Fjorårets PGA Championship-vinner har ikke planer om å legge fra seg sin lange putter med det første.

Mye tyder på at både USGA og R&A vil forby de forankrede putterne som blir stadig mer populære på de store tourene. Bradley sier han vil forsøke å kjempe mot et slikt forbud, og er tilbøyelig til å gå rettens vei.

Bradley ble i 2011 den første spilleren som vant en major med en forankret putter. Under onsdagens pressekonferanse i forkant av ukens turnering HSBC Champions i Kina, forteller han at han skal gjøre alt som står i sin makt for å stå i mot forbudet som er ventet å tre i kraft i løpet av 2013.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å beskytte meg selv og andre spillere på touren. Jeg ser holistisk på det, og vi står sammen. Det er ikke det at jeg bare tenker på meg selv. Jeg synes det er helt utrolig at putterne kanskje blir forbudt.

Ernie Els var en av de tidlige motstanderne av det forankrede putterstroket der enden av grepet på køllen støttes mot kroppen, noe som skal bidra til å skape en mer stabil pendelbevegelse. Els har imidlertid tatt en helomvending, og vant i fjor The Open på Royal Lytham takket være en lang mageputter.

– De (USGA og R&A journ. anm.) kommer til å få noen rettslige problemer, det kommer definitivt til å bli et tema. Jeg har vært i mot putterne, men etter at jeg begynte å bruke dem ser jeg at de krever like mye trening. Det er en annerledes teknikk å perfeksjonere, sier Els.

Dersom konflikten skulle gå rettens vei vil det ikke være første gang for USGA i kjølvannet av en regelendring. Utstyrsgiganten Ping saksøkte USGA tidlig på 90-tallet da USGA ikke godkjente Eye2-jernene som hadde for store riller i slagflaten. Det hele endte med et forlik der USGA betalte en kompensasjon til Ping.

USGA lar seg ikke skremme av potensielt nye runder i rettssalen.

– Dersom vi mener det er noe som vil gjøre golfsporten bedre, men at det kan føre til søksmål, føler vi likevel at det er den rette tingen å gjøre. Det er derfor vi har en solid investeringsportefølje – vi ønsker å kunne fatte de riktige avgjørelsene uten å bli påvirket av frykt.

Hva mener du? Bør de forankrede putterne forbys? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!