– Åtte av ti som dør av yrkesrelaterte grunner, dør av kreft. Kreftrisikoen finnes i mange yrkesgrupper, og ikke minst er brannmenn spesielt utsatt. Nøtterøy golfbane arrangerer veldedighetsturneringer hvert år, og i år ønsker vi å sette fokus på yrkesrelatert kreft, og sammen med brannvesenet i Hurum samle inn penger til viktig forskning, sier daglig leder på Nøtterøy golfbane, Peter Johansson.

Samarbeid med Kreftforeningen
Brannfolk blir i løpet av sin yrkeskarriere gjentatte ganger eksponert for en rekke kreftfremkallende stoffer som tas opp i kroppen. En nordisk studie gjennomført blant 16 400 brannmenn viser at brannmenn i Norge har 20 prosent høyere risiko for å få noen kreftformer enn gjennomsnittet i befolkningen.

– Til tross for at våre mannskaper har blitt stadig flinkere til å tenke på kjemisk helsefare de siste årene, har vi fortsatt en lang vei å gå. Gamle holdninger som «det er tøft å stå i røyken» og «er du skitten, har du jobbet bra» er vår største fiende. Ved å rette fokus på gode HMS-rutiner, kan vi redusere vår eksponering for farlige, kreftfremkallende stoffer og bidra til å redde liv, sier brannsjef i Hurum brannvesen, Nils Georg Nordskag. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For å øke bevissthet og kunnskap rundt kreftfaren i brannyrket har Hurum brannvesen inngått et samarbeid med Kreftforeningen og foliert sin nye tankbil rosa. Samtidig har brannmannskapene i Hurum startet en egen innsamlingsaksjon.

– Vi ønsker å støtte Kreftforeningen i det viktige arbeidet de gjør ved å samle inn penger til forskning på all yrkesrelatert kreft. Målet er å få inn 500 000 kroner, sier Nordskag.

En dag for hele familien
Golfturneringen finner sted lørdag 30. september. Arrangementet starter klokken 10.00 med aktiviteter for både store og små. Hurum brannvesen kommer med mannskaper og sin nye rosa brannbil hele veien fra Tofte og vil by på en morsom rebusløype for de minste, og demonstrasjon av brannbilen og diverse utstyr. Barna vil få boller og saft og vil kunne spyle med brannslange, teste vannkanon og prøvesitte den rosa brannbilen. Selve turneringen (texas scramble) settes i gang klokken 12.00 med sirene og blålys.

– Dette blir en fin dag for hele familien. Vi kan garantere mange morsomme aktiviteter for barna, konkurranser og fine premier. Men det aller viktigste er at alle inntekter fra turneringen den dagen vil gå til Hurum brannvesens innsamlingsaksjon for Kreftforeningen. Dette er en unik mulighet til å ta med seg hele familien, få spilt en golfrunde på en av Norges aller fineste golfbaner og samtidig støtte en god sak, sier Johansson.

– – –