I 2019 har sakte spill vært et av de heteste temaene på de store tourene. Mens det tidligere først og fremst har vært tilskuere og TV-seere som har klaget på tourspillernes runder på både fem og seks timer, har det i år vært stadig flere spillere som også har tatt bladet fra munnen og etterspurt endringer.

Blant dem er Rory McIlroy, som har omtalt tempoet på touren som en «epidemi».

PGA-touren er nå i gang med å evaluere problemet, men PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan har svart unnvikende på spørsmål om behovet for å begynne å straffe spillerne der det svir mest: på scorekortet.

På europatouren er imidlertid endringene allerede på vei.

For en måned siden lanserte touren en fire-stegs plan for å øke tempoet på touren, som består av å tildele straffeslag til spillere som bruker for lang tid mer enn to ganger etter å ha blitt «satt på klokka», bedre opplæring av spillerne, mindre startfelt og ny teknologi.

Denne teknologien får sin debut når tourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth braker løs på torsdag, hvor Viktor Hovland er blant spillerne i det stjernespekkede feltet.

I hver gruppe blir det festet et GPS-sporingssystem i bagen til en av spillerne. Denne skal fore dommerne med eksakt informasjon om hvor på banen alle spillere befinner seg til enhver tid.

I tillegg vil det være skjermer ved fem teesteder (4, 7, 10, 13 og 16) som viser spillerne (og ikke minst publikum!) hvordan de ligger an i forhold til andre grupper rundt dem, for å sikre at de ikke havner for langt på etterskudd.

Ifølge golf.com planlegger touren å ha slike skjermer på alle teesteder i fremtidige turneringer.

Så gjenstår det bare å se om det kommer til å ha noen effekt. Én ting er i hvert fall sikkert:

Det kan ikke bli noe verre enn det er i dag!