På denne tiden av året skulle golfreiseselskapet Golf Nordic vanligvis ha sendt sine kunder til eksotiske reisemål verden rundt i påvente av grønt gress her hjemme i Norge. Koronapandemien har imidlertid satt en stopper for reisene deres på ubestemt tid.

I økonomisk teori påpekes det at nyskaping ofte skjer i nedgangstider eller kriser, og skal vi tro innslaget fra Mosjøen i den nyeste episoden av Norge Rundt på NRK, ligger det noe i det.

Med stillestående reisevirksomhet har Golf Nordic nå tatt saken i egne hender og opprettet et eget simulatoranlegg i et gammelt skolebygg i Mosjøen

Og for å gjøre simulator-opplevelsen så lik sydenturene som mulig, skrur de på termostaten til behagelige 25 grader, skrur på en kraftig arbeidslampe for å simulere sollyset og spaserer på en tredemølle med bagen på ryggen mellom hvert hull for å få litt ekstra trim. 

(Til forveksling skremmende likt forretningskonseptet til reiseselskapet «Ridderreiser» i Harald Eia og Bård Tufte Johansens TV-serie «Uti vår hage» fra 2003)

– Vi prøver å simulere golf så godt som mulig. Det er mange steder i Norge hvor man har simulator, men vi har dratt. det litt lenger med tredemølla her for å få det mer realistisk. Det er litt artig, synes jeg, sier Tommy Sandmo i Golf Nordic til NRK.

– Noen lurte på om vi hadde en skrue eller to løs da vi begynte her. Og det har vi jo, så det stemmer bra! fleiper Sandmo.

Se hele innslaget til NRK her!