Nå forteller caddien hans hvordan en alvorsprat om humøret til Hovland kan ha vært en viktig årsak til helomvendingen.

Denne uken er det duket for Honda Classic i Florida, og Eurosport har sendt sitt team til Palm Beach Gardens for å følge Norges ferske PGA Tour-vinner i turneringen.

Mandag møtte de Hovland og hans caddie Shay Knight for å prate om seieren i Puerto Rico. Etter en frustrerende start på året for Hovland med skuffende resultater både i USA og Midtøsten var det flere som hadde observert at kroppsspråket til Hovland var mer negativt enn normalt.

Det bekrefter også caddie Knight overfor Eurosport, som sier at han måtte ta en alvorsprat med Hovland i bilturen på vei fra Phoenix Open til Pebble Beach tidligere denne måneden.

Jeg mener defintivt at det var forskjellen på suksessen hans i hans tidligere turneringer og seieren i helgen

Shay Knight til Eurosport

– Vi hadde faktisk en stor prat om dette. Vi snakket om hvor han er og sammenlignet med hva han har gjort tidligere og at han ikke gjorde det så bra som han pleier.

– I Puerto Rico var han en annen person. Han var mer som den personen han var da han kom ut på touren i fjor: omgjengelig, et avslappet sinn, med et smil om munnen, en nytelse å være rundt og han ønsker bare å ha det gøy med golfen. Jeg mener defintivt at det var forskjellen på suksessen hans i hans tidligere turneringer og seieren i helgen, konstaterer Knight.

Knight tror seieren i Puerto Rico kommer til å ha en forløsende effekt for Hovland.

– Dette viser bare hva kan kan få til når holdningen hans er god.

Hovedpersonen selv innrømmer at hodet ikke var helt på riktig plass på starten av året:

– Jeg lot ting plage meg litt for mye. I den sporten her slår man mange bra slag, men likevel kan ting gå den andre veien for deg. I Puerto Rico tok jeg mye selvtillit ut av at selv om jeg slo et dårlig slag her og der, visste jeg at jeg gjorde det bra. Da blir det mye lettere å takle nedturene, sier Hovland til Eurosport.

– – –

NB! Hovland tar fatt på åpningsrunden av Honda Classic klokken 13.35 norsk tid torsdag og 18.25 fredag. Han spiller de to første rundene med kompisen Rickie Fowler og Joaquin Niemann, og de er en del av PGA-tourens «featured groups». Det innebærer at hele de to første rundene kan følges live på GOLFTV. Turneringen sendes også på Eurosport Norge fra klokken 19.