– Det er sykt stas å slå banerekorden til en som alltid har vært et stort forbilde for meg. Jeg har alltid sett veldig opp til Tutta, sier Celine Brovold Sanne (Asker GK) til Norsk Golf.

I helgen kunne hun juble over sin første seier i U19-klassen på Srixon Tour, Norges fremste turneringsserie for juniorer. 15 år gamle Brovold spiller egentlig i U15-klassen, men har fått dispensasjon til å delta i U19-klassen de siste turneringene.

Under søndagens avslutningsrunde på Bærum GK startet Sanne fire slag bak toppen av leaderboardet, men på en dag der absolutt alt klaffet, vant hun til slutt med to slags margin.

– Jeg puttet bra, chippet bra og slo bra. Den eneste feilen jeg gjorde, var da jeg slo en hybrid midt i skogen, men den traff et tre og spratt ut igjen. Så man kan trygt si at det var min dag, smiler Sanne, som sier at hun ikke var klar over at 66-runden hennes (-5) bestående av seks birdies, én bogey og elleve par var banerekord.

– Pappa nevnte det i bilen til meg på veien hjemover at det kanskje kunne være banerekord, og det er gøy å faktisk få det bekreftet. Også er det ekstra stas at det er Tutta jeg slo!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tuttas banerekord til venstre, Celines til høyre. (Foto: André Jåtog)

André Jåtog, daglig leder på Bærum GK, sier det ikke ble gjort noe nummer ut av banerekorden under premieseremonien, rett og slett fordi ingen var klar over at det var banerekord.

– Det var først litt etterpå vi innså at det var banerekord, og jeg tenkte bare «Oh, shit!». Også var det jo ingen hvem som helst Celine slo heller. Tuttas gamle banerekord var på 68 slag fra lag-NM i år 2000, sier Jåtog.

Suzann Pettersen var på det tidspunktet 19 år gammel. Banerekorden på Bærum GK på herresiden er for øvrig Marius Thorps 63-runde fra 2013.

Syv under par på Losby i fjor

Dette er faktisk ikke første gang Brovold Sanne havner i søkelyset etter å ha scoret lavt: I fjor gikk hun Losby GK på syv under par – én måned før hennes 14-årsdag.

Hun sier det er vanskelig å se hvilken av de to rundene som var best.

– Scoren på Losby var jo lavere, men på Bærum var det mer på spill. Jeg var ekstra stolt av runden siden jeg tok igjen fire slag for å vinne turneringen, sier Sanne, som nå har begynt i tiendeklasse på Røyken ungdomsskole. Neste år har hun planer om å begynne på toppidrettsgymnas, men har ikke helt bestemt seg for hvilken skole det blir ennå.

Hun sier det har vært bra for utviklingen av spillet denne sesongen å få mulighet til å konkurrere mot de eldre jentene i U19-klassen.

– Jeg lærer veldig mye av å spille mot de som er bedre enn meg. Da er det også ekstra gøy å faktisk vinne turneringen. Men jeg øker ikke forventningene til meg selv av den grunn. 

– Seieren i helgen kom veldig overraskende på, og i sesongfinalen på Kragerø GK om to uker har jeg det samme målet som jeg alltid har: å forsøke å spille så bra som mulig. Jeg bryr meg ikke så mye om hva de andre gjør!