Sørkoreaneren slo til slutt David Toms i omspill, etter at han gjorde en up and down fra 70 meter på det siste hullet.

Men like mye som det handlet om hvordan The Players ble vunnet, handlet det også om hvordan turneringen ble tapt. David Toms slo et sekserjern fra en divot på det siste hullet og gjorde en fantastisk birdie for å komme seg i omspill. Men det hjalp så lite når han misset en parputt på det 17. hullet – det første omspillshullet – fra under en meter, noe som sikret Choi seieren.

– Ingen unnskyldninger. Ingen spike-merker, ingenting, sa Toms om tabben. – Kanskje det var alt presset, la han slukøret til.

Choi var lei seg for sin kollega etterpå.

– Som medspiller føler jeg med ham. Fordi jeg vet hvordan det føles, sa 44-åringen.

Choi hadde god grunn til å juble. Han hadde ikke vunnet på touren på tre år. Med seieren gjorde Choi et tigersprang oppover på FedExCup-listen, fra 31. til 6. plass. Bubba Watson er fremdeles i tet.

Seieren var Chois åttende på PGA-touren. David Toms har ikke vunnet på fem år. En mager trøst oppi det hele er at med andreplassen så klatrer han til 46. plass på verdensrankingen. Det betyr at han kan unngå kvaliken til US Open hvis han holder seg der i en uke til.

Men Toms var ikke den eneste spilleren som følte at han sløste vekk sjansene søndag ettermiddag. Graeme McDowell og Nick Watney lå begge godt an til et godt stykke ut på siste ni, men klarte ikke å sette birdiesjansene sine. I tillegg rotet de det til for seg med altfor mange bogeys.

McDowell, for eksempel, slo fire baller i vannet søndag, og avsluttet med en runde på 79 slag. Watney hadde god kontroll lenge, helt til han gikk fire over par i løpet av tre hull.

Paul Goydos, som tapte omspillet mot Sergio Garcia i 2008, avsluttet med en 69-runde for å ende på tredjeplass alene. Luke Donald noterte seg for sin sjuende topp ti-plassering på rad ved å bli nummer fire sammen med Nick Watney.

Kilde: pgatour.com