College-spillerne imponerer stort

De norske collegegolferne over dammen gjør det meget skarpt i sine conference-turneringer denne uken. Thomas Guste Pedersen var med på å vinne i Arkansas, samtidig som Tonje Daffinrud leder SBC Championships i Alabama.

Kragerøgolferen Pedersen har denne uken representert University of West Florida i GSC Men’s Golf Championship i Arkansas. Laget hans stakk til slutt av med seieren, samtidig som 22-åringen kunne notere seg for en meget imponerende andreplass i den individuelle konkurransen.

West Florida vant til slutt med tre slag over North Alabama i Golf South Conference Championships. Pedersen avsluttet med en score på par (74-68-74 – 216), og endte med det ett slag bak vinneren Carlos Rodriguez.

Daffinrud i tet

Også jentene spiller conference-turneringer denne uken. Tonje Daffinrud (Vestfold GK) er inne i sitt første år på University of Denver, og deler ledelsen i den individuelle konkurransen i SBC Championships i Alabama med en runde igjen å spille. Hun ligger på par totalt etter to runder på 72 slag.

Den 20 år gamle Tønsbergjenta startet dagen på en delt femteplass, men 72-runden tirsdag tok henne til delt ledelse med Kelly Drack. Daffinrud sitt lag leder lagkonkurransen, syv over par. Fire slag bak følger Middle Tennessee på 11 over. Dersom Denver sine «Pioneers» skulle holde løpet ut vil det bli deres åttende strake seier i turneringen.

Engzelius rotet bort seieren

Marita Engzelius har også vært i aksjon denne uken (University of Tulsa). Hennes skolelag har spilt 2011 Conference USA’s Womens Golf Championships på Peninsula Golf and Racquet Club i Alabama. Tulsa endte på en andreplass, mens Engzelius endte som nummer tre i den individuelle konkurransen, fem over par og tre slag bak vinneren Teresa Nogues.

Oslojenta skulle nok helst sett at hun stakk av med seieren. Før det avsluttende hullet ledet hun turneringen med ett slag, men brukte åtte slag på det avsluttende par 4-hullet. Dermed ble den en skuffende 78-runde, men hun kan trøste seg med at hun ble valgt ut som en av turneringens beste spillere til C-USA All-Tournament Team.

Det er tydelig at norsk golf har mange spennende talenter i rekkene fremover. I forrige uke var Rachel Raastad fra Asker med på å vinne Mountain West Conference Championship i Arizona med Texas Christian University, samtidig som hun sikret seg en fin 12. plass i den individuelle konkurransen.

Resultater Men’s Golf Championship (Thomas Guste Pedersen)

Resultater 2011 USA’s Women’s Golf Championships (Marita Engzelius)