Av Erik Pettersen:

Tiger Woods har fått en god start på sesongen. Søndag vant han WGC-Cadillac Championship i Miami med to slags margin til Steve Stricker.

Hele turneringen har vært plankekjøring for Tiger, som har bøttet inn 27 birdies på fire runder. Søndagens 71-runde var beskjeden i forhold til de tre første rundene på Doral, som ga ham en fire slags ledelse før sisterunden. Ett under par for dagen var likevel nok til å holde resten av det stjernespekkede feltet på en armlengdes avstand fra start til slutt, med totalscore på -19.
 
– Takk til Steve Stricker for puttinghjelpen, sa Tiger under premieseremonien om kameraten og konkurrenten, kjent som en av de beste putterne på touren, som tidligere denne uken foreslo noen justeringer i puttingbevegelsen til Tiger.
 
Det skulle han ikke ha gjort, for putteren utgjorde den største forskjellen på Tiger og resten av feltet.
 
Seieren er hans 76. på PGA-touren, og han får 1,5 millioner dollar for jobben, selv om pengene sikkert ikke betyr all verden for verdens best betalte idrettsutøver, 
 
– Jeg prøver hele tiden å forbedre spillet mitt, og for hver dag som går føler jeg at det blir mer effektivt og stabilt. Jeg er veldig fornøyd med framgangen jeg har hatt, sier Tiger etter seieren, ifølge The Guardian.
 
Graeme McDowell gikk ut i lederballen sammen med Tiger, men med 72 slag måtte han nøye seg med å dele tredjeplassen med Adam Scott (Australia), Sergio Garcia (Spania), Phil Mickelson (USA).
 
Det var hele tiden tydelig at Tiger framfor alt ville sikre seieren i stedet for å prøve seg på en maktdemonstrasjon søndag. Han tok ingen sjanser, og på flere av par 5-hullene valgte han å legge seg opp i stedet for å gå for greenen på to slag. 
 
Fjorårets desidert beste spiller, Rory McIlroy, har ikke hatt noen god start på sesongen. Nord-iren startet turneringen med tre runder som etter hans standard må kunne kalles middels. Søndag fikk den foreløpige verdenseneren imidlertid orden på svingen, og leverte dagens nest laveste rundescore, med 65 slag. Dermed snek han seg opp til en delt 8. plass.
 
De siste årene har vært vanskelige for Tiger, som har slitt med å holde momentumet gjennom helgen, og titlene har ikke kommet like ofte som i glansdagene. Nå er han åpenbart på rett vei. Om to uker møtes verdenseliten på Bay Hill, som er siste store prøvelse før årets første major-turnering, US Masters som spilles på Augusta 11.-14. april. Mye skal skje i mellomtiden dersom bookmakerne finner en annen vinnerfavoritt enn Tiger Woods.
 

 
 
————————–

Runde 3:

Av Erik Pettersen:

Tiger Woods viste strålende form lørdag og sementerte ledelsen med sin imponerende 67-runde under  WGC-Cadillac Championship på Doral. Dermed leder han turneringen komfortabelt, med fire slags margin til nestemann, Graeme McDowell.

 

Phil Mickelson og Steve Stricker ligger ytterligere ett slag bak.

 

Woods fikk trøbbel på det 17. hullet da  utslaget landet oppe i et palmetre. Ballen var uspillbar, og han måtte ta et straffeslag og droppe den. Woods lot seg ikke affisere, slo den inn på greenen og reddet en bogey med to putter.

 

Det utrolige spillet han leverer denne turneringen, kan fremstå som et vendepunkt for Tiger, som ikke har imponert de siste årene. Prestasjonene denne uken får imidlertid også plass i historiebøkene. Tiger satte hele ni birdies og to bogeys på lørdagens runde, hvilket er imponerende nok i seg selv, men i løpet av de første 54 hullene denne turneringen, har han satt hele 24 birdies.  Det er ny personlig rekord for Woods, som ikke kan beskyldes for å ha spilt under enkle forhold.

 

– Greenene er så harde og puttene i nedoverbakke er bare helt vanvittig raske. Ballen slutter aldri å rulle. Jeg hadde et par putter som jeg trodde var riktig, men vinden blåste ballen bort fra hullet. Det kommer til å bli det samme i morgen, sier Woods, som fremstår som mer selvsikker enn han har gjort de siste årene.

 

Med 4 slags ledelse kan det bli en lang vei opp for utfordrerne.

 

– Det kommer til å bli tøft. Man vet hva slags vinnermenneske han er. Når han får ledelsen i en turnering slipper han sjelden konkurrentene til, sier Steve Stricker.

 

Statistikken er nå på Tigers side. I løpet av de siste 54 gangene han har ledet eller vært i delt ledelse før finalerunden, har han vunnet 50 ganger.

 

Med andre ord, feltet er i trøbbel.

 

Det er én runde igjen på Doral.

 

——————————-

 

Runde 2:

Av Erik Pettersen:

Tiger Woods fulgte opp gårsdagens knallstart med en enda bedre runde under WGC-Cadillac Championship på Doral. Fredag gikk han på 65 slag og leder dermed turneringen på -13, to slag foran Graeme McDowell før helgespillet. Ytterligere ett slag bak ligger de amerikanske stjernene, Phil Mickelson og Steve Stricker. 

 
 
– Det kommer til å bli tøft å ta ham igjen. Alle vet at når han først får en luke så er han vanskelig å ha med å gjøre. Han spiller veldig bra og det ser ut til at alle delene av spillet fungerer denne uken, sier Stricker.
 
 
Woods har vunnet denne turneringen tre ganger tidligere, men har ikke klart å vinne på de siste ti forsøkene. 
 
 
Tiger, som allerede har en seier denne sesongen, har ikke spilt god golf de de siste par turneringene, men etter 36 hull av WGC-Cadillac Championship virker han mer selvsikker enn på lenge. 17 birdies i løpet av åpningsrundene, er også ny personlig rekord for Woods. Dermed slo han den 14 år gamle rekorden fra 1999. Da satte han 16 brdies i løpet av de to første rundene av HP Byron Nelson Championship. 
 
 
Det kunne ha vært enda bedre. Tiger har måttet gå av greenen med par på tre av par 5-hullene, som vanligvis er de enkleste hullene.
Turneringslederen ville ikke gi så mange intervjuer etter dagens runde, og på spørsmål om hva rekorden hadde å si for ham, var svaret kortfattet.
 
 
– Det ga meg en to slags ledelse.
 
 
Selv om Tiger svinger køllene med en sjelden stabilitet og selvsikkerhet denne uken, er det likevel puttingen som bringer tilbake minnene fra årtusenskiftet og årene som fulgte. Torsdag var det nok med 23 putter og på fredag hadde han 25. 
 
 
Rory McIlroy, som dominerte på tourene i 2012 har hatt en tung start på sesongen, og det ser ikke ut til at ting kommer til å løsne for ham i denne turneringen. Etter en runde ett over par på torsdag har imidlertid han klatret på tabellen med fredagens 69-runde. Opp til Tiger Woods har han 11 slag.
 
 

——————————-

 

Runde 1:

Birdiene rant i for Tiger Woods, og det samme gjorde det for store deler av feltet i Miami torsdag. Med birdies på halvparten av hullene, er Tiger Woods nå en av fem spillere på toppen av leaderboardet med seks under par. De andre spillerne er Bubba Watson, Graeme McDowell, Sergio Garcia og svenske Fredrik Jacobson. Hakk i hæl følger Hunter Mahan, Peter Hanson, Phil Mickelson og Steve Stricker. 

 

Det er med andre ord ikke små navn som dominerer på toppen av leaderboardet.

 

Etter en uinspirerende opptreden i forrige ukes Honda Classic, virket Tiger stort sett skarp over hele linjen igjen torsdag, med unntak av noen slurvete chipper. Til tross for en treputt på det fjerde hullet, var putteren hans brennhet store deler av runden. Likevel hadde runden potensiale for både 11 og 12 birdies. Tiger misset noen relativt korte birdieputter i innspurten.

 

– Det var definitivt en dag jeg kunne scoret lavere, sa Tiger til pgatour.com etter runden.

 

På andre siden av leaderboardet, fortsetter Rory McIlroy sin tunge start på året. Det er tydelig at verdenseneren sliter med svingen, og spredde drivene sine de fleste steder bortsett fra i fairwayen. Med en over par deler han 50. plassen, men kun to spillere bak seg på leaderboardet. McIlroy sliter spesielt med baksvingen, hvor han har begynt å føre køllen for langt på utsiden ved takeaway, noe som fører til at han slipper køllen for langt på innsiden i nedsvingen, bemerket Viasat Golfs kommentator Per Haugsrud under torsdagens sending. Scoren til McIlroy kunne fort vært høyere, men noen sene birdies hindret ham i å bli helt hektet av.

 

– Det var deilig å få inn et par birdies på de siste tre hullene for å gjøre scoren nogenlunde respektabel, selv om de fleste scorer lavt der ute i dag, sier McIlroy.

 

Tiger Woods spilte sammen med McIlroy torsdag, og de to har blitt gode kompiser det siste året. Woods bemerket at McIlroy virket litt defensiv i svingen sin.

 

– Sånt skjer, og vi har alle gått gjennom slike perioder. Det skjer, og det skjedde med ham i midten av fjoråret, og året endte bra for ham. Når man spiller golf i så lang tid, kommer man til å oppleve perioder som dette. Man kan ikke spille bra hver eneste uke, selv om man forsøker. Man har oppturer og nedturer, og man må bare kjempe gjennom det, sier Woods.

 

Høydepunkter