10 lange dager med intens konsentrasjon og trening er over, Team Norway-sjefene er strålende fornøyde med årets første samling.

Team Norway og Team Alcaidesa har brukt dagene godt under strålende forhold på Alcaidesa, et par gode jernslag fra Gibraltar. For selv om omgivelsene er spektakulære og banene det trenes på er noen av Europas fineste, er det langt fra noen golfferie de 13 utvalgte har vært på de siste ukene.

Vi etablerer en treningskultur og en toppidrettskultur. Det er lange dager som krever et enormt fokus

Jonas Lilja

-Vi etablerer en treningskultur og en toppidrettskultur. Det er lange dager som krever et enormt fokus, sier Team Norway-coach Jonas Lilja.

-Dagene starter tidlig, rundt 06.30, avsluttes ikke før 18 om kvelden. Da har spillerne vært igjennom fysisk trening, mental trening, og spesifikke golf-øvelser.

Fokus på fokus

Det som skiller seg mest fra vanlige treningsøkter, er den intense konsentrasjonen som kreves av spillerne.

– De trener gjerne like mange timer som de vanligvis gjør, men med voldsom konsentrasjon og fokus på alt de gjør. Når spillerne kommer hjem ved dagens slutt er det helt ferdige, smiler Darren Webster-Clarke.

Team Norway-coachene Jonas Lilja og Darren Webster-Clarke sier treningssamlingene i Spania har vært øyeåpnere for mange spillere, som nå forstår hva som kreves av en toppidrettsutøver. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Daffinrud imponerer

En av de som virkelig har imponert på samlingen er Tonje Daffinrud. En av testene som er gjennomført er en såkalt 18-slagstest på en Trackman-radar, der spillerne blir bedt om å sikte mot et bestemt mål, og får 18 forskjellige lengder de skal slå. Kort og langt om hverandre. Så regnes det ut hvor mange prosents feilmargin spillerne har totalt på alle 18 slagene.

– Det er en test som er utarbeidet av det svenske golfforbundet, sammen med Jon Karlsen, og er både utrolig god trening og et fantastisk måleverktøy.

I starten av samlingen hadde hun et total på 5,31% avvik på 18 slag. Det er norgesrekord for kvinner.

Det tar cirka 40 minutter å gjøre testen, og det er prestisje i å gjøre det bra. Hvert slag teller, ett dårlig slag ødelegger for totalscoren. Det er noe helt annet enn en vanlig økt på rangen. Det at hvert slag er så viktig, gjør det til god trening, og gir en god pekepinn på hvor gode spillerne er.

– Er det noen som har imponert?

– Ja, vi har jo en av jentene som snart gjør seg klar til å dra til Europa-touren, som leverte av veldig, veldig høy klasse på testen. 

Tonje Daffinrud. I starten av samlingen hadde hun et total på 5,31% avvik på 18 slag. Det er norgesrekord for kvinner. I slutten av samlingen var det enda bedre. 4.83 % er det fjerde beste resultatet noen gang av en kvinne.

Det lover godt før den ferske europatour-proffen sesongåpner i Australia neste helg.

Team Norway og Team Alcaidesa-spillerne både leker og konkurrer mot hverandre på såkalte Trackman «combines». (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)