I England: Christian Døvle


Thorbjørn Olesen er fortsatt et ukjent navn for mange. 22-åringen fra København fikk sitt gjennombrudd i april, da han tok karrierens første Europatour-tittel. Lørdag vil golfverdenens øyne være rettet mot ham under «moving day» i ball med Tiger Woods på Royal Lytham.

 

Olesen var to under for runden, og en del av den stjernespekkede gruppen bestående av blant annet Graeme McDowell, Jason Dufner og Matt Kuchar på fire under par. Da han stod over birdieputten på det krevende 18. hullet var han vel vitende om hva belønningen var om han rullet den i.

 

– Da jeg gikk nedover det 18 visste jeg at om jeg gjorde birdie hadde jeg mulighet til å spille med Tiger. Det var utrolig. Han har vært mitt idol siden jeg var ni eller ti år gammel, så det er fantastisk å ha muligheten til å spille med ham. Jeg gleder meg virkelig.

 

På spørsmål om han tror han klarer å takle det mentalt å spille med Tiger på en av golfens største arenaer, svarer han:

 

– Jeg vet ikke, jeg har aldri prøvd det før. Men forhåpentligvis klarer jeg det. Jeg er full av selvtillit, så jeg tror jeg kan klare det. Det kommer til å bli veldig gøy.

 

Skulle han klare det utenkelige og klatre helt til topps denne uken, vil han bli tidenes første skandinaviske majorvinner.