Gråtkvalt og med tårer rennende nedover kinnene bet Jason Day tennene sammen for å fortelle hvorfor han trakk seg etter bare syv hull av sin match mot Pat Perez. Det var et øyeblikk som var en viktig påminnelse om at golf ikke betyr mye i det store bildet.

200 mil nord for turneringen venter nemlig moren hans, Dening, på å bli operert for lungekreft.

Det har vært veldig, veldig tøft. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å være der for henne, for det er hun som er grunnen til at jeg spiller golf i dag

Hun fikk diagnosen tidligere i år, og i utgangspunktet ga de australske legene henne bare tolv måneder igjen å leve. For en uke siden tok Jason Day med seg moren hjem til sin nåværende hjemby, Columbus i Ohio, for å få en ny vurdering fra legene der. Der var legene litt mer optimistiske. Førstkommende fredag skal hun opereres.

– Det har vært veldig vanskelig å spille golf. Som dere kan se har det vært veldig tungt, sier Day, som nå tar en pause fra golfen på ubestemt tid.

– Nå skal jeg reise tilbake til Ohio og være med moren min under operasjonen og sørge for at alt går bra med henne. Dette har slitt meg ut emosjonelt i en stund nå. Moren min har sagt at det ikke skal gå ut over meg, men det har det virkelig. Det har vært veldig, veldig tøft. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å være der for henne, for det er hun som er grunnen til at jeg spiller golf i dag, sier Day.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Les også: Historien om Jason Day 

Da Jason Day var tolv år gammel døde hans far Alvin av kreft i magen, og hele familien var i ferd med å gå i oppløsning. Day sporet av og havnet på skråplanet. Moren svarte med å ta opp et ekstra lån på huset for å få råd til å sende ham til internatskole. Det ble starten på Days vei til å bli en verdens beste golfspillere, og da Day fikk sin første seierssjekk på PGA-touren, brukte han den til å betale ned morens boliglån hjemme i Australia.

Les den utrolige historien om Jason Days oppvekst her. 

Jason Day med moren Dening.