De norske jentene gjør seg bemerket i Denver

Norges høyest rankede collegegolfer, Tonje Daffinrud fortsetter å imponere for Denver. Mandag klinte hun til med karrierens første hole-in-one. Nå høster også hennes nye lagvenninne Mariell Bruun skryt av treneren.

Publisert

Det har etterhvert blitt en sterk norsk tradisjon på Denver University. Norges beste golfer på herresiden, Espen Kofstad studerte i Colorado frem til for to og et halvt år siden, og de siste årene har både Ole Ramsnes og Tonje Daffinrud vært studenter ved samme skole. De to har imidlertid påbegynt sine siste skoleår, men nysigneringene Petter Mikalsen og Mariell Bruun sørger for å bære den norske fakkelen videre i årene fremover.

Mandag kunne Tønsberg-jenta juble igjen. Denne gang for karrierens første hole-in-one, og en imponerende sisterunde i Schooner Fall Classic på fem under par.

– Forlater Oklahoma med en herlig følelse etter å ha gått 65. Hadde mitt første hole-in-one i dag, et rent sekserjern fra 145 meter, skriver Daffinrud på sin Facebook-profil.

67-runden var hennes laveste for sesongen, og tok henne opp til 5. plass på resultatlisten, fem bak vinneren Madelene Sagström. Runden smakte nok ekstra godt med tanke på at hun runden før måtte opp i seks over par.

Årets sølvvinner i NM på Stiklestad, Mariell Bruun flyttet til Denver etter sommeren, og har fått en stabil og god start på sin collegekarriere. I Oklahoma endte hun til slutt på 39. plass. Lagets trener Lindsay Kuhle er imponert over hva hun har sett så langt fra Larvik-jenta.

– Hun har et ekstremt konkurranseinstinkt, og håndterer press virkelig bra. Mariell er en fantastisk «ball striker», og i dag var også puttingen hennes veldig god. Vi ser at hun kan bli en av våre viktigste spillere i årene som kommer, sier Kuhle til denverpioneers.com.

Resultater Schooner Fall Classic

Takk til Ellen Teigen for oppdateringer fra collegegolfen.

Powered by Labrador CMS