Det ble ikke mange hviledagene etter Solheim Cup-festen for Suzann Pettersen før det bærer over til ny turnering. Torsdag går startskuddet for CN Canadian Women’s Open på Royal Mayfair Golf Club  i Canada, en turnering hun vant i 2009.

 

Den seieren markerte starten på en nesten to år lang seierstørke, men siden 2011 har hun vært tilbake i vinnersirkelen igjen hele syv ganger.

 

Så langt denne sesongen har Tutta spilt inn 976 145 dollar, eller 5,78 millioner kroner. Med en god plassering denne uken vil hun dermed runde en million innspilte dollar for syvende år på rad.

 

Det er dog fortsatt et stykke opp til hennes mest innbringende sesong i 2007. Fem LPGA-seiere, inkludert karrierens fortsatt eneste major var verdt hele 1 802 400 dollar.

 

Alle de største LPGA-profilene står på startstreken i Canada denne uken, inkludert verdensener og verdenstoer Inbee Park og Stacy Lewis.

 

Marita Engzelius har stått påmeldt som sjette reserve, og vil dessverre ikke få en plass i feltet i tide til turneringsstart.

 

Turneringsinfo

 

Etter å ha tilbragt den siste tiden hjemme i Norge, er det ut på touren igjen for Espen Kofstad. Sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Losby-golferen, som trenger plasseringer helt i toppen for å fornye medlemskapet på Europa-touren neste sesong. Første mulighet er Jonnie Walker Championship på Gleneagles fra torsdag til søndag.

 

Forrige Europatour-turnering, M2M Russian Open 28. juli var et skritt i riktig retning for 26-åringen. Hans delte 38. plass var hans første klarte cut på ti turneringer.

 

Siden turneringen i Russland har han også spilt Challenge Tour-turneringen Norwegian Challenge, som endte med en skuffende 62. plass tatt i betraktning at det var på hans hjemmebane Losby.

 

Det gjenstår nå bare ni turneringer av årets europatour-sesong før sluttspillet Race to Dubai. Kofstad ligger på 161. plass på pengelisten med 64 174 innspilte euro, 102 227 euro bak Marianne Skarpnords kjæreste Richard Green på den viktige 110. plassen. Det tilsvarer en tredjeplass denne uken.

 

Turneringsinfo

 

 

Det siste Knut Børsheim gjorde på Challenge Tour var å knytte neven i det han så sin birdieputt på det siste hullet i Norwegian Challenge falle ned i koppen. Med fire birdies på de seks siste hullene sikret han en topp 10-plassering som kan vise seg å bli meget viktig når euroene skal telles opp på slutten av sesongen.

 

Hans 33 151 innspilte euro så langt i år holder til 32. plass på pengelisten, 12 000 euro bak viktige topp-15. I ukens Rolex Trophy på Golf Club de Geneve blir det viktig å bite godt fra seg. Turneringen inkluderer bare de 42 beste på pengelisten. Turneringen spilles uten cut, og man er garantert en sjekk på minst 2 270 euro. Vinneren stikker på sin side av gårde med 28 000 euro.

 

– Liker banen og føler meg fin. Nå er det bare å smelle til, skriver Børsheim på sin Facebook-profil.

 

Turneringen starter en dag tidligere enn vanlig, og har allerede slått i gang. Følg utviklingen i linken under.

 

Leaderboard

 

 

På Nordea Tour gjenstår bare fire turneringer av årets sesong.  Fra fredag til søndag spilles Landeryd Masters på Landeryd GK i Sverige. Dennis den Roover og Peter Kaensche er de eneste nordmennene i feltet.

 

På damesiden spilles A6 Ladies Open på A6 GK i Jönköping fra torsdag til lørdag. Her stiller Cecilie Eckbo Lønnberg, Nina Offenberg og Veslemøy Kontorp Heramb til start.

 

Turneringsinfo

 

 

Noen vi har glemt? Rop ut i kommentarfeltet under!