I 2015 skal vi ha fokus på to ting. Vi undersøker og forklarer spinn i drivere, et område hvor produsentene jobber knallhardt for å gå så lavt som mulig. Lavere spinn åpner veien til mer lengde for de aller fleste. TaylorMade SLDR viste vei i fjor, om enn ikke helt overbevisende.

 

Vårt andre punkt blir skaftlengde. Her har ikke produsentene særlig fokus, bortsett fra å gjøre dem litt lange. Da blir det opp til oss og dere å sette søkelyset på det. Vi gjør det gjennom testing, dere gjør det på demodager og custom fitting.

 

Det kan fremdeles dukke opp nye køller, men her nyhetene vi kjenner til. Vi tar også med noen som ble lansert i høst og vil være fremtredende i 2015.

 

Ping

 

G30 blir hoveddriveren deres. Den er fremdeles ny på markedet og vil sikkert være populær gjennom hele 2015. Men det må komme noe annet fra dem. Ny i-serie kanskje? Det går også rykter om tourversjon av G-serien.

 

Et lite apropos. Lee Westwood vant i helgen en turnering i Thailand, med en G10 driver i bagen.

 

 

 

 

TaylorMade

 

R-serien er tilbake. Farvel til SLDR. Konseptet er det samme, vi vedder lommepengene på at R15 knuser SLDR i salgstall. Svært lik innmat, svært ulik innpakning.

 

AeroBurner kan bli folkedriveren. TaylorMade stoler igjen på hvitt og gjør det enkelt med Aero. Den erstatter JetSpeed som burde blitt godt mottatt men aldri fikk fotfeste blant kresne kunder. Den var rett og slett ikke kul nok.

 

 

Mizuno

 

JPX 850 er knallblå og gir Mizunofans grunn til å endelig glede seg over en driver.Vi har allerede en på vei og kommer med førsteinntrykk så snart som mulig.

 

Mizuno har vært tidlig ute med justering med vekter. Noen vil si de var først med Fast Track i MP630, men sannheten er at både TaylorMade og Callaway hadde patenter datert før Mizuno. Det betyr allikevel at Mizuno har noen års erfaring å bygge på. I 2015 får vi kanskje se resultatet representert ved JPX 850.

 

 

Wilson

 

De gir ikke opp FG M3 driveren selv om lyden er drøy. Partner neste år er D200. Ultralett driver som vi allerede har svingt med og liker veldig godt. Wilson kan lage gode ultralette køller. D200 med rett skaft er god for de fleste, med standardskaftet er den super også rett fra hyllen for flere typer golfere.

 

 

 

Cobra

 

Det blir et kult år for Cobra. Fly-Z er en serie man bare smiler av. Fargerik teknologi, først og fremst ved flaggskipet med justerbart tyngdepunkt. Flip it and rip it – Cobra har det beste slagordet.

 

God spredning i familien med Fly-Z+, Fly-Z og Fly-Z XL. Sistnevnte erstatter Baffler og koster utrolig nok bare 1795,-. Det er mindre enn en fairway wood fra de fleste produsentene.

 

 

Nike

 

Fra rødt med Victory Red til selvlysende gult med Volt. Vapor driverne kom kjapt ut til Nikes proffer og de ser ut til å falle i smak. Kjempelansering fra dem med Rory McIlroy som puttet den rett i bagen i Ryder Cup. På ingen måte planlagt, det tok dem litt på sengen.

 

Tre modeller gir noe for alle, og vi liker at de har liten hodestørrelse i utvalget. Vapor Flex med justerbart tyngdepunkt er kul men ikke den du skal ha. Pro ser veldig bra ut og vi likte det vi så under kort testing. Speed er den mest tilgivende.

 

 

Titleist

 

Lanseringen av 915 skjedde på høst og sensommer 2014. Som alltid leverer Titleist svært bra drivere. Modellene er veldig forskjellige, slik det skal være. Skaftvalgene er kule, stilen på hodet med farger og fasong er perfekt.

 

915 D2 og D3 kommer ikke til å selge som hveteboller fra en bensinstasjon, men de har trofaste spillere og kommer sikkert til å få mange nye kunder med den mer tilgivende D2. Det blir også spennende å se om de lanserer noen av de andre modellene de har designet. Blant dem finner vi Adam Scotts spesialversjon.

 

 

 

Srixon

 


TWT har valgt det perfekte året for lansering av Srixon i Norge. 545 driveren ser knallbra ut. Merket har kvalitet, nå gjenstår det å se om de leverer på prestasjoner. Kundene er kresne, vi nordmenn er ikke de som tar dristige avgjørelser i utstyrskjøpene. Har du sjansen til å teste Srixon i 2015 må du nesten gjøre det.

 

 

 

Cleveland

 

CG Black blir flaggskipet og muligens den eneste driveren de satser på. Black serien er meget bra, spesielt for spillere som ligger mellom regular og stiff flex og trenger litt mer hastighet. Lette skaft som er stabile og ikke føles som spaghetti er nøkkelpunktet for oss. Cleveland er kanskje et anonymt merke, men denne driveren er absolutt ikke anonym i de rette hendene. 

 

 

 

Callaway

 

Meget bredt utvalg, på godt og vondt. Heldigvis vil Callaway gjøre det litt lettere ved å sikte de forskjellige driverne inn mot konsentrerte målgrupper.

 

Alpha 815 og Alpha 815 DD er toppmodellene. Masse justering og kult utseende. Har allerede seier på European Tour ved Branden Grace, for dem som måtte legge vekt på slikt. Det gjør ikke vi, for å være helt ærlig. 815 duoen følger den meget gode Big Bertha duoen vi har sett i år.

 

X2 Hot er vel i skrivende stund ikke erstattet av noe. Det blir den sikkert ganske snart. Vi tror den heter XR og vi tror den kommer i to versjoner, standard og Pro.

 

Big Bertha V Series kom sommeren 2014 og blir trolig med en stund i 2015. Asiatisk-inspirert driver, den er tilnærmet identisk med modeller vi har sett der.

 

 

De andre

 

Noen av dere kjøper kanskje uprøvd på eBay eller nettbutikker. Handling på turer til Asia eller USA kan også være aktuelt. Vi kan derfor nevne noen andre aktuelle merker.

 

Tour Edge Exotics lager køller som ikke står tilbake for noen. Ekstreme materialer og byggekvalitet med eksotiske skaftvalg fører ofte til høy pris. Men de presterer. E8 og E8 Beta er deres viktigste drivere i 2015.

 

Usikkerheten er stor rundt Adams. Ingen vet sikkert hva TaylorMade skal gjøre med dem. Tar de livet av merket eller selges det? Det ser uansett ut til at vi ikke får se de store nyhetene fra merket som har gitt oss klassikere som 9064LS.

 

Bridgestone kunne vært å finne i Norge, men vi være ærlig og si at det ikke er plass til dem. De lager gode køller, men Norge er et lite land med begrenset golfmarked. Skal du ha Bridgestone i 2015 blir det J15. Tydelig inspirert av deres asiatiske søster Tourstage. Vi har ingen grunn til å tro noe annet enn at det blir en meget god driver. Den kommer i versjonene B3 og B5 på henholdsvis 460cc og 445cc.

 

Miniprodusentene Krank og Bombtech ser ut til å beholde sine drivere Formula 5 og Grenade. Mulig vi må se om vi kan få med en av dem i drivertesten neste år.

 

Gode kjøp

 

Nye drivere åpner muligheten for gode kjøp på utgåtte modeller. Her er noen du bør satse på hvis du finner dem til nedsatt pris.

 

Ping G25

Callaway Big Bertha og Big Bertha Alpha

Cobra BiO Cell

Wilson D100