Rory McIlroy er selvskreven. Han tok en strålende seier på Wentworth nylig. På Pinehurst No.2 har han lite erfaring men planen er allerede klar.

 

– Det er en lang bane. På noen av hullene trenger jeg 3er jern. Også på det lange par 3 hullet på 200 meter.

McIlroy har byttet ut Nike Toe Sweep wedgen med 3er jern denne uken siden det knapt er rough på banen. Dette jernet blir altså viktig for ham, også på et par 5 hull. På hull 10 er planen å slå 3er jern, 6er jern og wedge. I det hele tatt en konservativ runde, i hvert fall i hodet på forhånd.

 

– Midt på green, midt på green, midt på green. Hvis du havner på feil side av flagget snakker vi om store tall. Hvis jernspillet sitter kan du gå for midten av greenen. Selv med 10-12 meters birdieputter hele tiden kommer du til å gjøre det bra her ute.

 

Her er grunnen til at McIlroy foretrekker å treffe fairway.

 

 

 

Adam Scott, golfens perfekte gentleman, er alltid i folks tanker foran de store begivenhetene. Henrik Stenson var for ikke så lenge siden en ekstremt usannsynlig vinner. Han har reist seg på mesterlig vis og alle vet hva som bor i ham. Kuchar, Rose, Bubba, Dustin Johnson, og Graeme McDowell nevnes også. Selv en temperamentsfull spanjol ved navn Sergio Garcia blir trukket fram som mulig vinner. Han har selv uttalt at han ikke har det som trengs for å vinne slike turneringer. Og er det mulig å holde Phil Mickelson utenfor? Med seks andreplasser, senest på Merion i 2013, er tiden høymoden for en av golfhistoriens store profiler. US Open er den eneste majortittelen han mangler, men kritikerne sier at banen ikke passer Phil og at formen er for dårlig.

 

 

 

 

Jordan Spieth har vært nær og feilet grundig. 20-åringen endte på andreplass i Masters og fjerdeplass i Players. Sterke plasseringer, begge ganger i ledergruppen på søndag.

 

– Jeg tror jeg kan vinne turneringen. Jeg er komfortabel på denne banen. Den passer spillet mitt. Hvis jeg er i posisjon til å ta seieren skal jeg definitivt bruke det jeg har lært til nå. For nå har jeg litt erfaring. Det kan bare hjelpe meg. Jeg føler at jeg kan ta dette hjem hvis jeg får muligheten.

 

Outsidere er alltid gøy i slike store turneringer. Matt Every, en mann som skiller seg ut fra mengden både med sving og rulleblad, kan bli en positiv overraskelse denne uken. Han gjorde det bra her i 2005 og har nå erfaring med hvordan man vinner på PGA Tour.

 

Ekspertenes valg.

 

1. Rory McIlroy

2. Adam Scott

3. Bubba Watson

4. Jordan Spieth

5. Phil Mickelson

6. Justin Rose

7. Matt Kuchar

8 Henrik Stenson

9. Jason Day

10. Dustin Johnson