Engelskmannen forsvarte tittelen sin i BMW PGA Championship på Wentworth, og ble med det den tredje spilleren etter Nick Faldo og Colin Montgomerie til å vinne Europa-tourens flaggskipturnering to år på rad.

 

Hans avslutningsrunde på fire under par (68) tok ham til 15 under totalt, og en seier på solide fire slag til landsmann Justin Rose. Rose startet dagen i lederball tre slag bak Donald, men måtte til slutt ta til takke med delt andreplass med skotten Paul Lawrie.

 

Da det var spilt fire hull stod det likt mellom Donald og Rose, men Donald skulle derfra og inn sakte men sikkert dra i fra igjen med fem birdies og ingen bogeys. Dette er fjerde gang Donald klatrer til toppen av verdensrankingen, og det var første gang han har forsvart en seier.

 

– For et fantastisk sted å gjøre det, dette er den største turneringen på Europa-touren. Det føles deilig å komme tilbake og forsvare tittelen og klatre til topps på rankingen. Jeg forsøkte å holde hodet nede og fokusere på mitt eget spill. Jeg svingte bra og puttet bra hele uken. Etter det fjerde hullet hadde ikke Rose honnøren en eneste gang før vi kom til det 18, så jeg fikk jobben gjort, sa Donald etter runden.

 

Neste på ønskelisten for engelskmannen er en majorturnering. U.S. Open slår i gang om bare noen uker, og med en kortere bane enn hva som er normalen for U.S. Open-baner er Donald lansert som en av de store favorittene.

 

– Så klart er det majorer jeg ønsker å vinne. Det føles som om jeg nærmer meg. Hver gang jeg vinner bygger det opp selvtilliten min. Seiere som dette er nøkkelen for å ta med seg selvtillit til majorturneringene, konkluderer han.

 

Er Donald nå favoritt til å vinne U.S. Open? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!