For første gang avslutter Norge sesongen i den nordiske ligaen «Nordic League» med to spillere blant de fem beste. Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) er nå klare for Challenge Tour – Europas nest øverste nivå (Q-School-kvalifiseringen gjenstår, hvor de har mulighet til å kvalifisere seg til Europa-touren journ. anm.)

Som deres Team Norway-kollega Elias Bertheussen har vist i år, kan hoppet fra Nordic League til Challenge Tour for mange oppleves som massivt.

Han endte på fjerdeplass på Nordic League, men har slitt kraftig hele sesongen på Challenge Tour. Han avsluttet året på 142. plass på pengelisten, med bare litt over 63 000 kroner i innspilte premiepenger. Neste år må han tilbake til Nordic League.

Trønderen har imidlertid ikke vært alene om å slite etter å ha rykket opp til Challenge Tour. Trenden for de to siste årene, viser at Nordic League-spillerne som har rykket opp til Challenge Tour ikke hatt de beste resultatene å vise til året etter. 

Selv om mange Nordic League-spillere har gått hele veien til Europa-touren opp gjennom årene, viser de to siste sesongene at man ikke skal forvente for mye av spillerne i sin første sesong på Challenge Tour etter Nordic League.

Slik har topp-5 i Nordic League 2014 gjort det på Challenge Tour så langt i år:

1. Jacob Glennemo: 77. plass på Challenge Tour

2. Jesper Billing: 112. plass

3. Steven Jeppesen: 27. plass 

4. Elias Bertheussen: 142. plass

5. David Palm: 121. plass

Og slik gjorde topp-5 i Nordic League 2013 det på Challenge Tour i 2014: 

1.Jesper Kennegård: 184. plass på Challenge Tour

2. Niclas Johansson: 122. plass

3. Jeff Winther: 90. plass

4. Jocke Rask: 57. plass

5. Alexander Björk (Erstattet Patrick Sjöland som sikret ET-kortet via Q-School): 71. plass

Som vi ser har Tage og Krogh ingen enkel oppgave foran seg neste år. Blant de ti spillerne over, endte seks av dem utenfor topp-80 på pengelisten på Challenge Tour. Det er de 80 beste som fornyer «kortet» på Challenge Tour.

Beste plassering de to siste årene er Steven Jeppesen på 27. plass (det gjenstår fortsatt to turneringer av årets Challenge Tour-sesong journ. anm.) Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at det er netopp Jeppesen som har gjort det best av de ti. Han er en veteran i europatour-sammenheng, og står med hele 17 topp-10-plasseringer på Europas øverste nivå.

Sist gang en spiller rykket opp fra Nordic League, for så å sikre seg en topp-15-plassering på Challenge Tour året etter (gir opprykk til Europa-touren) var Johan Carlsson i 2013. 

 

Les også: – Dette er skremmende lesning!