(Scroll nedover for å se alle skadene Tiger har hatt opp gjennom årene)

 

Tigers skader

1: Desember 1992: Operasjon på venstre kne for å fjerne væske rundt korsbåndet og godartede cyster. Gikk glipp av sesongåpningen i 2003.

 

2: Desember 1994: Operasjon på venstre kne for å fjerne to godartede svulster og arrvev.

 

3: August 2007: Ryker korsbåndet i i venstre kne under en joggetur på golfbanen etter British Open, men fortsatte å spille. Vant fem av sine seks neste turneringer, inkludert hans 13. major – PGA Championship.

 

4: April 2008: To dager etter Masters måtte Tigers venstre kne opereres på nytt. Denne gangen et artroskopisk inngrep for å reparere bruskskader.

 

5: Mai 2008: Tigers lege ber ham stå over U.S. Open, som bare er noen uker unna. Tiger har to tretthetsbrudd i venstre skinneben, og legen råder ham til å hvilke i seks uker – hvorav de tre første ukene burde være på krykker. Men Tiger trosser legens anbefalning, trener før U.S. Open og vinner turneringen.

 

6: Juni 2008: Åtte dager etter U.S. Open opereres Tiger for å reparere korsbåndet i venstre kne. Det gjøres ved hjelp av en sene fra hans høyre lår. Ytterligere bruskskader blir også reparert. Går glipp av resten av sesongen, og kommer ikke tilbake før i slutten av februar 2009.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger bet i seg smerten da han vant U.S. Open «på ett bein» i 2008. (Foto: Getty Images)

 

7: Desember 2008: Skader akillessenen i høyre hæl under en joggetur mens han forbereder seg til å komme tilbake til turnering.

 

8: Thanksgiving 2009: Kvelden utroskapsskandalen ble avslørt. Tiger må overnatte på sykehys med vond nakke og et kutt i leppen som krever fem sting, etter å ha kjørt bilen sin over en brannhydrant og inn i et tre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tigers ødelagte SUV etter Thanksgiving i 2009. (Foto TMZ.com)

 

9:  April 2010: Skader sin venstre akillessene etter å ha slått et slag under Eisenhower Tree på hull 17 på Augusta National. Trekker seg fra Wells Fargo Championship.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger skadet seg da han slo dette slaget under Eisenhower Tree på Augusta. Det ikoniske treet ble forøvrig fjernet etter en storm for to år siden. (Foto: Getty Images)

 

10: Mai 2010: Må trekke seg fra avslutningsrunden av The Players Championship på grunn av smerter i nakken som førte til kribling i hele høyresiden av kroppen. Årsaken var en nakkevirvel som ble problematisk da han begynte å trene hardere under forberedelsene til The Masters en måned tidligere.

 

11: Mai 2011: Trekker seg fra The Players Championship etter å ha gått de første ni hullene på 42 slag. Får påvist skade på leddbåndet og forstuelse i venstre akillessene. Går glipp av de to neste månedene, inkludert to majors. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

12: Mars 2012: Føler stivhet i venstre akillessene og trekker seg etter 11 hull av avslutningsrunden av Cadillac Championship på Doral. Vinner i sin neste start på Bay Hill, hans første PGA Tour-seier siden den infamøse thanksgiving-natten i 2009.

 

13: August 2012: Sliter med ryggen under The Barclays. Sier etter runden han hadde smerter i korsryggen. Han skylder på en for myk madrass på hotellrommet.

 

14: Juni 2013: Rister på venstrearmen under åpningsrunden av U.S. Open. Sier han fikk en strekk i albuen da han vant The Players Championship en måned tidligere. Går glipp av de to neste turneringene, men kommer tilbake til British Open.

 

15: August 2013: Klager på stiv rygg under sisterunden av PGA Championship. To uker etter turneringen klarer han bare å slå chipper og putter under pro-amen til The Barclays. Klager på stiv nakke og rygg. På siste runden faller han ned på sine knær med ryggspasmer. For andre år på rad skylder han på hotellromsmadrassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Skjermdump: CBS)

 

16: Mars 2014: Trekker seg halvveis inn i sisterunden av Honda Classic på grunn av smerter i korsryggen og ryggspasmer. Beskriver smertene som de samme som i The Barclays.

 

17: Mars 2014: Går på 78 slag i sisterunden av Cadillac Championship på Doral, hans dårligste sisterunde noensinne. Spilte de tolv siste hullene med store smerter i korsryggen. Sier skaden flerret opp etter et bunkerslag.

 

18: Mars 2014: Får ikke mulighet til å forsvare sine to seiere på rad på Bay Hill. Trekker seg fra Arnold Palmer Invitational på grunn av de stadig tilbakevennende ryggplagene. 

 

19: Mars 2014: Opererer en sammenklemt nerve i ryggen. Går glipp av Masters for første gang i karrieren, og kommer ikke tilbake før sommeren.

 

20: August 2014: Trekker seg halvveis inn i fjerderunden i WGC-Bridgestone Invitational på grunn av nye smerter i korsryggen. Dette var bare hans tredje turnering siden skaden i mars.

 

21: Februar 2015: Trekker seg halvveis i åpningsrunden av Farmers Insurance Open, nok en gang med smerter i ryggen. Tiger sa smertene kom etter mange utsettelser på grunn av tåke. Sier setemusklene ble stive, noe som førte til smerter i korsryggen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tigers start på 2015-sesongen ble symbolsk for hvordan hans to siste år har vært. (Foto: Getty Images)

 

22: September 2015: Etter å ha vist tegn til forbedring i hans siste turnering for sesongen, Wyndham Championship, hans første topp-10 siden 2013, må Tiger opereres på nytt. Har mikrodiskektomi i korsryggen for å frigjøre en sammenklemt nerve. Etter operasjonen sier Tiger at han håper på å være tilbake tidlig i 2016.

 

23: Oktober 2015: Trenger oppfølgingsoperasjon på den sammenklemte nerven i ryggen. Sier i pressekonferansen før Hero Challenge at han ikke vet om han blir å se på golfbanen i 2016.

 

24:  April 2017: Går gjennom sin fjerde ryggoperasjon, en såkalt spinal fusjon. Operasjonen er en suksess og gjør at smerten han har hatt i ryggen og beinet, forsvinner. Gjør comeback i november det samme året, bare noen måneder etter at det gikk rykter om at karrieren hans var over.

 

25: Mars 2019: Trekker seg fra Arnold Palmer Invitational med strekk i nakken.

 

26: Januar 2021: Ute på ubestemt tid etter å ha operert en sammenklemt nerve i ryggen. Står i fare for å gå glipp av The Masters for fjerde gang siden 2014.

– – –

Kilde: 

PGA.com