– Det var en oppvisning. Han svingte tilbake og bare klinte til. Det var et «stripe show», sa Jordan Spieth etter å ha vært førstehåndsvitne til å se Jason Day avslutte PGA-mesterskapet med en runde på fem under par og en imponerende seier i PGA-mesterskapet på Whistling Straits.

Jason Day har lenge vært en av tourens beste fra tee. Faktisk tar det i snitt nesten syv sekunder fra ballen treffer køllehodet med driveren til den lander på bakken – lengre enn noen annen tourspiller. Søndagens høydepunkt med driveren kom på Whistling Straits sitt 11. par 5-hull: Australieren dundret ballen avgårde 350 meter, og hadde bare en liten pitching wedge inn til green på andreslaget.

Men hvordan får han det til?

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tiger Woods sin tidligere trener, Hank Haney jobber i dag som instruksjonsekspert for Golf Digest. Han sier det spesielt er to ting amatører flest kan lære av Jason Day med driveren: 

Day bruker en driver med 10,5 grader loft, og treffer ballen når køllen er på vei oppover:

– Hvis Jason Day bruker en driver på 10,5 graders driver, hvorfor i all verden skal en amatørspiller bruke noe med mindre loft? Det gjør det lettere å slå en god sving, og forbedrer utgangsvinkelen. Du kommer til å se bedre resultater (med mer loft), sier Haney.

Hans tips til å treffe ballen på vei opp med driveren er enkle:

– Adresser ballen lengre frem i stancen, foran stortåa på din fremre fot. Du må også vri tilbake skuldrene så langt tilbake du kan i baksvingen, sier Haney.

Se Team Norway-trener Jonas Lilja sitt enkle tips for hvordan du treffer ballen i oppsvingen i denne videoen!