Vi måtte gni oss i øynene da vi så scorekortet den 59 år gamle amatørgolferen Patrick Willis leverte under en turnering hjemme i Virginia for en drøy uke siden. Og det var ikke scoren på 57 slag, 14 under par som var det mest utrolige.

Scorekortet hans inkluderte nemlig tre hole-in-ones, hvorav to av dem kom på par 4-hull!

Til tross for sin amatørstatus er ikke Wills en hvilken som helst hacker. Han spiller på +4 i handicap, og har tidligere spilt seg helt til finalen av kvalifiseringen til verdens største seniortour, Champions Tour. Han har angivelig gått «flere runder på 59 slag», har en snittscore på 66 slag fra seniortee, og hadde gjort 22 hole-in-ones tidligere i karrieren før han pegget opp i sommersolverv-turneringen på Laurel Hill Golf Club 22. juni.

Alle som har spilt en runde mot meg vet hva jeg er kapabel til. De har sett det selv, så folk kan få lov til å tro hva de vil.

Patrick Wills

Det var Golfstylesonline som først skrev om Wills prestasjon, også gjenfortalt av The Golf Channel.

e skriver at sannsynligheten for at en spiller av Wills kaliber skal gjøre hole-in-one er rundt 5000 til 1. Oddsen for å gjenta bragden på samme runde er kalkulert til 67 millioner til 1. Oddsen for å gjøre hole-in-one på to par 4-hull, toppet med et par 3-HIO  på samme runde er nok til å få kalkulatoren til å eksplodere.

Prestasjonen er så ekstrem at man kan begynne å lure på om Wills er en fjern slektning av Kim Jong-Il, som sies å ha gått sitt livs eneste golfrunde på 38 under par. 

Wills sitt første hole-in-one skal ha kommet på hull 7, et par 4 på 254 meter og med treerwooden i hendene. Det neste kom med driveren på det 284 meter lange hull 10, etterfulgt av nok et ess med femmerjernet på 160 meter lange hull 14. 

Hovedpersonen selv forsvarer seg slik overfor de som mener runden hans var for god til å være sann.

– Jeg har vært rundt jordkloden 10 eller 12 ganger, og kjempet for dette landets frihet. Folk har rett til å tro hva de ønsker, jeg kjempet for den friheten. Men jeg vet hva jeg gikk, mine spillepartnere vet hva jeg gikk, og det samme gjør de som var til stede på turneringen. Jeg er en vellykket amatør. Jeg satte min første banerekord da jeg var 16 år gammel med 65 eller 66 slag, og jeg har satt noen nye banerekorder siden den gang. Alle som har spilt en runde mot meg vet hva jeg er kapabel til. De har sett det selv, så folk kan få lov til å tro hva de vil. Jeg har alltid vært tiltrukket av golf fordi det samsvarer med min moral. Jeg ville heller gitt meg selv straffeslag eller diskvalifisert meg selv enn å jukse. Jeg respekterer sporten, sier Wills i følge Golf Channel.

Og i tilfelle du lurte: Ja, Wills vant turneringen.

Les den vanvittige historien i sin helhet her